27.4.09

Η βιομαχανία γύρω από τον Μητσάρα

Δεν θα μακρολογήσω γιατί και πως πάντως ένας φίλος πολύ ορθά και έξυπνα τεκμηριωμένα βάλθηκε να μου κάνει δώρο για το Πάσχα ένα Νίμο. Εκτός του πόσο θύματα ήμαστε και οι 2 μας αυτός στα 35 και εγώ στα 24 της δυτικής χολυχουντιανής κουλτούρας, κάναμε σαν μικρά παιδιά από την χαρά μας που θα πάρουμε (θα ψωνίσουμε μαζί γιατί εκεί είναι όλη η ηδονή) το ψαράκι μου.
Βρίσκουμε ένα pet shop 100 μέτρα από το σπίτι μου. Μας ενημέρωσαν προς μεγάλη μας ξενέρα πως αυτό το ψάρι είναι τροπικό και θέλει καλοριφέρ το ενυδρείο του τον χειμώνα και air-condition το καλοκαίρι για να διατηρείται ακριβώς και αυστηρά στους 27 βαθμούς Κελσίου. Εδώ να σημειώσω πως το σπίτι που μένω τώρα όχι απλά δεν έχει θερμοστάτη τον χειμώνα αλλά ούτε καν air-condition. Δεν πτοηθήκαμε όμως, πήγαμε για ψάρι και με ψάρι θα φεύγαμε.
Με κατανόηση ο ιδιοκτήτης μας συνέστησε να στήσουμε ένα ενυδρείο και μετά σιγά σιγά αφού αποκτήσουμε εμπειρία να πάμε και για το Νίμο. Και έτσι ξεκινήσαμε να διαλέγουμε ενυδρείο. Και επειδή ήταν και δώρο άφησα στον φίλο μου όλη την χαρά του να διαλέξει. Αναμενόμενα, ήταν τόσο ενθουσιασμένος που διάλεξε το μεγαλύτερο, το ομορφότερο με τα περισσότερα κομφόρ που στο μέλλον θα μπορούσαμε να βάλουμε και αληθινά φυτά. Δεν βλεπαμε τιμές από την χαρά μας.
Μετά ήρθε το χαλίκι. Είχε εκείνα τα απαίσια φωσφορούρα πολύχρωμα ενώ εγώ σκεφτόμουν κάτι σε λευκό. Αφού μας έκαναν μια διάλεξη ότι το λευκό δεν είναι καλό για το ψαράκι και να μην βάλουμε άλλα και όλα αυτά για το καλό του ψαριού διαλέξαμε και σακούλες από χαλίκι. Δεν βλέπαμε τιμές φυσικά γιατί ήταν για το καλό του ψαριού.
Πιο πάνω ήταν τα διακοσμητικά. Φυτά, πετρούλες, παιχνιδάκια και στην άκρη... ο Νίμο!!! Αμέσω το πήραμε αφού χοροπηδήξαμε από το χαρά μας, είχε μηχανισμό που έβγαζε μπουρμπουλίθρες, άνοιγε το στόμα, χαμός! Εννοείται ότι όσο κι αν έκανε θα το παίρναμε διότι αυτό γουστάραμε.
Μας φόρτωσαν επίσης με μπουκαλάκια με διάφορα υγρά, άπειρες οδηγίες ξανά και ξανά πως να στήσουμε το ενυδρείο για να μην μας μείνει το ψάρι στον τόπο, πόσες ώρες πρέπει να μένει ανοιχτή η λάμπα του ενυδρείου, που να το βάλουμε και όλα αυτά για την ευημερία του ψαριού. Μας έδωσαν την κάρτα τους και μας είπαν για ότι χρειαστούμε να μην διστάσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους ή σε περίπτωση ανάγκης. Στο τέλος διαλέξα και ένα ψάρι.
Βγαίνοντας από το pet shop και όλο αυτό το φορτίο με το άγχος και την ευθύνη για το "παιδί", και τόση πλύση εγκεφάλου που φάγαμε ήταν σαν να βγαίναμε από το μαιευτήριο με το αληθινό παιδί μας: εγώ με τον Μητσάρα στην αγκαλιά να τον κανακεύω με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και τα μάτια μου 1.014 μην τυχόν (γίνει σεισμός;) μου πάθει τίποτα, ο φίλος μου από πίσω με όλα αυτά τα πράγματα φορτωμένος και αγχωμένος για το πως θα στήσει το ενυδρείο να χαίρεται με την χαρά μου, και οι δύο με ένα ερωτηματικό αν θα φανούμε αντάξια υπεύθυνοι και αν θα τα κάνουμε όλα σωστά.

Ο λογαριασμός βγήκε με έκπτωση επειδή μας συμπάθησαν (και όχι επειδή τους κάναμε καλή μπάζα) 3ψήφιος ενώ το χρυσοψαράκι μου μας το κάναν δώρο αφού έκανε μόλις 1,5 ευρώ.

Κάντε το πείραμα μόνοι σας. Πάτε για καφέ στα Starbucks. Έχει moccafreddoccino macchiato caramelomocca light grande, γλυκά, μουσική, κούπες, βιβλία, μπρελόκ, σκεύη και δεν ξέρω πόση ώρα θα σας πάρει να καταλάβετε την ειρωνία της προηγούμενης πρότασης.

Πάτε σε έναν γάμο. Θα σχολιάσουν το φαγητό, τις μπομπονιέρες, τα λουλούδια. και όπως είπε και ο
thesa1nt
Το πιο σημαντικό είναι αυτός που διάλεξε και την διάλεξε, το νυφικό δεν είναι ούτε καν το κερασάκι στη τούρτα!

Αλλά μέσα στο πνεύμα της εποχής που ζούμε έχουμε αναγάγει τα ελάχιστα σε πρώτιστα και τα πρώτιστα δεν έχουμε μάθει να τα ακουμπάμε καν.

(Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, αγάπη και φροντίδα)

22 σχόλια:

aggelo είπε...

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ... ΨΑΡΩΣΑ...

DRAMA QUEEN είπε...

Εγώ να δεις πόσο ψάρωσα που μαζευόμουν πιο νωρίς από τα ξίδια για να δω αν είναι καλά και έτρεχα πρωΐ πρωΐ με τις πυτζάμες/φόρμες για να ταΐσω τον Μήτσο!

gnostosagnostos είπε...

το χρημα drama...το χρημα

DRAMA QUEEN είπε...

Αυτό είναι αλήθεια, γνωστέ άγνωστε.
Οικουμενική αλήθεια..

Ανώνυμος είπε...

για αρχη...
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=07.02.2009,id=24218620

manetarius είπε...

Τι; Πήρες άλλο ψάρι; Δεν πήρες τον Νίμο; Μια λύση είναι να βάλεις το ενυδρείο στον φούρνο στους 27 βαθμούς μόνιμα... Τώρα βάβαια θα καταργήσεις να κάνεις κοτόπουλο στον φούρνο με ξεροψημένες πατατούλες αλλά ένα ενυδρείο στο σπίτι... πάντα χρειάζεται..χαχαχαχααα..! :)

Ανώνυμος είπε...

εξκιούζ μι...! Πήρες ολόκληρο ενυδρείο για ένα ψαράκι; :ΡΡΡ
Εγώ θα έπαιρνα 5-6 ψάρια... έτσι για να υπάρχει ποικιλία! :Ρ
άντε βρε...να σου ζήσει το καινούριο σου "παιδί"!!!

Τα φιλιάααα μου

υγ. μη το πεις του jd!
έχει κάτι με τους ανθρώπους που παίρνουν ψάρια για κατοικίδια! Δε ξέρεις τι βρίσιμο έφαγα όταν του είπα για το χρυσόψαρό μου, τον Λάζαρο! :Ρ

DRAMA QUEEN είπε...

@TheSa1nt
ΠΟλύ ωραίο κείμενο!

@manetarius
Αυτό παλεύεται, αρχίζεις την ωμοφαγία, αλλά το καλοκαίρι... Φαντάσου να έπαιρνα κλιματιστικό για το ψάρι και εγώ να μην είχα!
Γιατί σου λέει το ψάρι ΔΕΝ μπορεί επιβιώσει, εσύ μπορείς. Ρατσισμός τι να πεις..

@AthithasoPneuma
Όχι καλή μου! Φυσικά και θα βάλουμε και άλλα. Πήραμε ένα για αρχή για να δούμε αν θα τα καταφέρω/ει/ουμε. Τώρα την Παρασκευή λέω να πάω και για το δεύτερο. Αλλά θα πρέπει να συζητήσω και με τον "μπαμπά" γιατί αυτός θα τα παίρνει στις διακοπές! :P

Ρε συ Λάζαρο τον λεν τον δικό σου; Να κάνουμε βίντεοκλήση να γνωριστούν! :D

Καλά που μου το είπες, να μην το πούμε στο jd, Σσσσσσσσ.......:P

Τα φιλιά μου :)

the heckler είπε...

Δεν θέλω να σε φρικάρω αλλά πιστεύω να γνωρίζεις τι κάνουν τα άλλα ψαράκια στο πιο γερασμένο πριν πεθάνει...

DRAMA QUEEN είπε...

ΟΚ, με φρίκαρες...

:P

TeddyBoy είπε...

Λατρεύω τα ενυδρεία! Είχα ένα μικρό κάποτε αλλά μου ψόφησαν όλα τα ψαράκια και στεναχωρήθηκα και το πάρκαρα στην αποθήκη.

Θα ήθελα πολύ να πάρω ένα πιο φάνσυ, αλλά μόλις πάω να το πάρω ζεστά, με κυριεύουν κάτι υπαρξιακές ανησυχίες του στυλ 'και ποιος είμαι εγώ να φυλακίσω ένα ψαράκι στο ενυδρείο;' και τα παρατάω.

Αν μπορούσες να με πείσεις Drama Queen μου (τεκμηριωμένα πάντα) ότι η ζωή στο ενυδρείο θα είναι καλύτερη για το Νέμο, θα σου ήμουν αιώνια υπόχρεος!
(ναι, πάλι)!

DRAMA QUEEN είπε...

TeddyBoy

Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί τόσο ελάχιστα που δεν θυμούνται ότι μόλις φάγανε, για αυτό και δεν κάνει να τα ταΐζεις πολύ. Πόσο μάλλον έννοιες όπως χωροχρόνος!
Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μητσάρας όταν με βάλαν να τον διαλέξω ανάμεσα σε αλλα ήταν στριμωγμένος ανάμεσα σε άλλα 10 σε ένα πολύ πιο μικρό ενυδρείο από ότι είναι τώρα.
Ήταν ο πιο μικρός από όλους που δεν θα διάλεγε κανένας για αυτό ακριβώς και τον πήρα. Αν δεν το έπαιρνα λόγω της χαμηλής του ζήτησης πιθανότατα θα πέθαινε εκεί. Δεν το πήρα από την μαμά του στην λίμνη.

Άλλη αίσθηση πάντως. Το έχω βάλει στην κρεβατοκάμαρα και με την κολλητή μου κοιμηθήκαμε με την λάμπα του ενυδρείου ανοιχτή μέχρι να μας νανουρίσουν οι βόλτες του Μήτσου δεξιά αριστερά. :)

Y.Γ. Δεν πήρα Νίμο, πήραμε μόνο το ψεύτικο. Αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία είναι από το ενυδρείο μου λίγο πριν βάλουμε τον Μήτσο.

TeddyBoy είπε...

Devils Advocate:
- Ναι, αλλά αν δεν υπήρχαν άνθρωποι σαν εσένα και μένα που λατρεύουν τα ενυδρεία, το ψαράκι δεν θα έφτανε ποτέ στο pet shop και θα συνέχιζε αμέριμνο τις βολτίτσες του στη λίμνη!

Η αίσθηση που λες με τα φώτα σβηστά και το ενυδρείο (ξ)αναμένο είναι αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο.

PS. Ακούω επίσης ότι είναι feng shui friendly!!

DRAMA QUEEN είπε...

Πολύ ουτοπική η υπόθεση σου και συγνώμη κιόλας αλλά ψάρια δεν τρως εσύ;
(Τώρα μου θύμισες κάτι φίλους μου Άγγλους που είναι φανατικοί χορτοφάγοι και η ζώνη τους είναι δερμάτινη.)
Ο Μητσάρας ζωή χαρισάμενη θα ζήσει (ελπίζω δηλαδή), ο σκοπός του στην φύση ήταν να προλάβει να αναπαραχθεί πριν τον φάει κάποιο μεγαλύτερο ψάρι.

Το Feng Sui λέει να έχει 9 χρυσόψαρα και ένα μαύρο νομίζω, πάντως όπως και όταν είχα γάτα, σου μεταδίδουν απίστευτη ηρεμία. Τα "κύματα" που αφήνει η ανάκλαση του νερού στον τοίχο.. ώρες μπορείς να κάθεσαι και να το κοιτάς.

TeddyBoy είπε...

Ομολογώ ότι με έπεισες. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το ψητό ψαράκι που λατρεύω (αλλά και το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό)!

DRAMA QUEEN είπε...

Και τώρα μου είσαι για 2 ζωές υπόχρεος!

:P

dominic είπε...

....emena pantws me epeises ...den xerw akomh giati Drama mou alla me epeises!! Eidika tora teleutaia pou pasxw apo aypnies lew na to dokimasw auto me to enydrio mes thn krevatokamara...mou arse poly!!
Ta filia mou glykia mou...kai welcome back!!mas eleipses!!

DRAMA QUEEN είπε...

Χαχαχαχαχα!

Και εμένα μου έλειψες dominic!
Αποδεδειγμένη επιτυχία πάντως μέχρι και η μαμά μου κοιμήθηκε σαν του πουλάκι, το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Φιλιά πολλά gal, + αναδρομικά για τόσες μέρες και όνειρα γλυκά όταν με το καλό πάρεις και εσύ! :)

Αntidrasex είπε...

Θα θελα να 'μαι ψάρι σε ενυδρείο στα χέρια μιας Drama Quenn...
Όλα τα κομφόρ...
Και ας έκανε η ζωή μου στο χρηματιστήριο αξιών λιγότερο από τον φρεντο που ήπια πριν λίγο σε πλαστικό

DRAMA QUEEN είπε...

:)

Με τιμά το γεγονός ότι θέλεις να σε υιοθετήσω αλλά δεν ξέρω αν θα άντεχες μια Drama Queen να σου μιλάει με ένα ηλίθιο χαμόγελο ("Πού'σαι εσύ βρε;!), όλους τους φίλους της να σε χαζεύουν και να βλέπεις διαφορετικές φίλες της να κοιμούνται δίπλα σου συνέχεια!

Πέρα από αυτό με σόκαρες(λες και δεν το ήξερα) που η ζωή του Μητσάρα μου κοστίζει λιγότερο από τον καφέ σου. Πλέον μου φαίνεται ανεκτίμητη η ζωή του, τον αγάπησα μέσα σε μια βδομάδα...

Αntidrasex είπε...

"και να βλέπεις διαφορετικές φίλες της να κοιμούνται δίπλα σου συνέχεια!"
αυτό θα με χάλαγε επειδή ακριβώς θα ήμουν ψάρι...

Τι εννοείς σε σόκαρα?
Αυτό δεν εννοείς με αυτό:
"και δεν ξέρω πόση ώρα θα σας πάρει να καταλάβετε την ειρωνία της προηγούμενης πρότασης."

DRAMA QUEEN είπε...

LOL!

Ναι αυτό ακριβώς εννοώ και πολύ καλά κατάλαβες, αλλά τώρα μιλάμε για τον Μητσάρα! :P