5.10.09

FRIENEMY - Μέρος 2ο - Σπαρτιάτες εναντίον Βίκινγκς

Στις εγγραφές φυσικά σούρθηκε μαζί μας το βλαμμένο. Ήξερα τον δρόμο γιατί ξέρω καλύτερα την πόλη. Σε κάποια φάση αποφάσισε να πάμε από αλλού. Ακολούθησα. Αν με πας εκεί που θέλω δεν με νοιάζει το πως. Εννοείται πως έκανε λάθος και χαθήκαμε. Γύρισε και μου είπε (γιατί ΜΟΝΟ σε μένα αναρωτιέμαι) πόσο λυπάται και συγνώμη και μπερδεύτηκε. Χέστηκα. Τους ξανέβγαλα στον σωστό δρόμο.
Χαθήκαμε εκεί μέσα ώσπου ξαναβρεθήκαμε όλες και την περιμέναμε την Δανεζοβλαχάρα να τελειώσει πιπί της. Μέχρι να δω αν θα παρακολουθήσω ένα άθλημα είχαν εξαφανιστεί. Τις ξαναβρήκα έξω να μου λένε οι υπόλοιπες πόσο λυπούνται που βγήκανε και τώρα μου στέλνανε μήνυμα που θα με περίμεναν. Φυσικά η βλαμμένη τραβούσε μπροστά. Τους είπα ότι θα γυρνούσα μόνη μου σπίτι γιατί νύσταζα. Όλες μου είπαν γεια εκτός από την Εχθρό. Γύρισαν μετά από 2 ώρες γιατί τα πρόβατα χάθηκαν.
Το βράδυ κάναμε meeting όλοι στην κουζίνα ορίζοντας τις υποχρεώσεις μας και όλοι δημοκρατικά αποφασίσαμε αυτά που έγραφα και το κρέμασα στον πίνακα ανακοινώσεων. Η βλαμμένη και μια ακόμα έλειπαν.
Σε εκείνο το σημείο νόμιζα ότι οι σχέσεις μας τελείωσαν, έγραψα το πρώτο post και πήγα για ύπνο. Θα την αγνοώ είπα και έτσι απλά δεν θα υπάρχει στην ζωή μου.
...
Τα αποκορύφωμα ήρθε το ίδιο βράδυ που στις 3 το πρωί ήρθε στην κουζίνα με ένα φίλο της και χάλασαν τον τόπο από τα υστερικά τους γέλια μέχρι τις 5 το πρωί με αποτέλεσμα να μην κοιμηθώ καθόλου. Στο διαλογισμό μετά από 4 ώρες που έπρεπε να ξυπνήσω, προσκυνούσα από την νύστα αντί να συγκεντρώνομαι και όλοι με ρωτούσαν γιατί έχω τέτοιους μαύρους κύκλους, κάνοντας τα διαόλια μέσα μου να χορεύουν. Ρώτησα και τους άλλους, έτσι για να σιγουρευτώ πως εγώ δεν είμαι η περίεργη. Κανένας δεν κατάφερε να κοιμηθεί. Και περίμενα...

...μέχρι που την πέτυχα στην κουζίνα. Με χαμόγελο την ρώτησα τι κάνει και μετά τις ζήτησα ευγενικά την επόμενη φορά να κάνει πιο ήσυχα γιατί δεν κοιμηθήκαμε. Η αντίδραση ήταν παραπάνω από απλά μη αναμενόμενη. Άρχισε να μου ζητάει ασταμάτητα χιλιάδες συγνώμη και πόσο λυπάται και την έπιασε μια νευρικότητα άνευ προηγουμένου. Με έπιασαν γέλια και της είπα να μην κάνει έτσι γιατί αυτά συμβαίνουν στον καθένα μας και την επόμενη φορά θα την κάνω εγώ την φασαρία.
Συνέχισε να μου λέει σπασμωδικά συγνώμη πως ποτέ δεν θα το έκανε αυτό αν δεν ήταν μεθυσμένη.
Δανέζα: Τι εννοείς δεν κοιμηθήκατε; Σου είπαν και άλλοι ότι του ξύπνησα.
DQ: Εμ.. βασικά και ο Kon και η Antonia..
Δανέζα: ΠΩ, ΠΩ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ... ΩΧ.. ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΤΣΙ...AΧ, ΑΧ, Λυπάμαι και πάλι αλήθεια να το ξέρεις.
(Είναι αλήθεια τόσο επώδυνο να ζητάς συγνώμη από κάποιον;)

Έπαθα σοκ. Δεν ήξερα αν το έπαιζε, ή αν στα αλήθεια η γκόμενα έπαθε λαλά επειδή έπρεπε να ζητήσει συγνώμη. Άρχισε να κάνει νευρικές κινήσεις και για να την βγάλω από την δύσκολη θέση της είπα για τους κανόνες της κουζίνας και πως αν θέλει να γράψει και αυτή. Συμφωνούσε απόλυτα σε όλα. Δηλαδή μου έλεγε "Μάλιστα έχεις απόλυτο δίκιο!" με στρατιωτική πειθαρχεία και κάπως τρομακτική προσήλωση. Με ρώτησε αν το είχαμε κανονίσει το meeting και αν ήταν η μόνη που έλειπε. Όχι φυσικά απλά έτυχε. Και αφού μου έκανε μια νευρωτική επίθεση φιλίας, πήγε στο δωμάτιο της σχεδόν τρέχοντας.
Χαμογέλασα.

Δανία - Ελλάδα σημειώσατε 2, είπα.

Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι ήταν η αρχή της πρώτης της κρίσης.
Δείτε το video για να καταλάβετε τι εννοώ...

12 σχόλια:

Stratos Bacalis είπε...

Α Δανέζα είναι το όργιο? Εξηγεί πολλά.

sunnefoula είπε...

Καλή υπομονή!

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα αυτοί οι Βόρειοι δεν καταλαβαίνουν. Δεν έχουν το Ελληνικό να μην ενοχλήσω τον άλλον. Λένε αν τον ενοχλώ να μου το πει. Άλλη κουλτούρα. Οπότε ότι σε ενοχλεί θα της το λες με όμορφο τρόπο.

DonnaBella είπε...

Αν ειναι καθολικη, τεραστιο ενοχικο κομπλεξ, ειναι passive aggressive.Try to get to know her, she might be completely off the hook, or simply different. It's stressful and not much fun now, but you will have almost fond memories even of these incidents in years to come! (sorry, allaxa to alfavhto sta agglika k mou vghke k to sxolio aggliko!)

aggelo είπε...

ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ... ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΗ ΣΟΥ...

Σοφία είπε...

Τι εννοείς; Σηκώθηκε την άλλη μέρα η Δανέζα και καθάρισε όλο το σπίτι;

Ανώνυμος είπε...

Thn epomenh fora pou 8a arxizei na fliparei... plakwse th sta xastoukia na staniarei :P
aaaa k mh ksexniomaste... ftuse sto krasi ths :P
xaxax
filakiaaaa

DRAMA QUEEN είπε...

Στράτο,
Όλοι αυτό μου λένε. Μάλλον έχουν δίκιο..

Συννεφούλα
Καλώς ήρθες! :)
Ευχαριστώ αν και δεν σκοπεύω να την χαραμίσω επάνω της, την κρατάω για τους δικού μου ανθρώπους

Ανώνυμε,
Αυτό έκανα. Απλά δεν περίμενα τέτοια αντίδραση

DonnaBella,
Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Κάνω επίθεση φιλίας για να δω τι τρέχει. Σίγουρα έχει κόμπλεξ και πρέπει να είναι ανωτερότητας και μη κοινωνικότητας(δλδ θεωρεί είναι πολύ καλή για εμάς, αλλά αναρωτιέται και γιατί κανείς δεν κάνει παρέα μαζί της.

Aggelo,
κουνήσου από την θέση σου παιδάκι μου!!!

Σοφία,
Έβαλε τα κλάμματα!!!!

Ατίθασο,
Αυτό έπρεπε να κάνω μπας και συνέλθει η σαλταρισμένη!
Χαχαχαχα!
Το αφήνω για κάποια μέρα που θα με τσατίσει πολύ. ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ.
Φιλιά!

F4FUN είπε...

πειράζει πολύ, που έχω διπλωθεί στα δύο απο τα γέλια?
είσαι απολαυστική, θα αρχίσω την ανάγνωση απο την αρχή.
πάλι ξενύχτι απόψε.....

mamma είπε...

Καλέ! Τι όμορφα που περνάτε εκεί στα εξωτερικά :-P

mamma είπε...

Aaaa, και να μην ξεχάσω να καταθέσω τη σοφία μου.

Απόλαυσέ τα! δεν ξανάρχονται αυτά τα χρόνια κι αυτές οι εμπειρίες.

gnostosagnostos είπε...

εγω στο εχω ξαναπει....η βλαμενη θα σε μαθει να ανιμετωπιζεις πολλες πολλες καταστασεις που στο παρελθον εκανες πισω
απλα δρασε στην αντιδραση της!