19.10.09

Ξύπνησα πάλι

με το ίδιο όνειρο. Εφιάλτη για την ακρίβεια. Ότι είμαι έγκυος και κάτι πάει τελείως στραβά. Είτε είμαι 7 μηνών έγκυος και δεν το έχω καταλάβει και γεννάω πριν καν προλάβει η μαμά μου να έρθει, είτε ότι πάλι είναι πολύ προχωρημένη η κατάσταση και δεν μπορώ να βρω το κουράγιο να το ανακοινώσω, είτε ότι κάνω υπερηχογράφημα και το κεφάλι του παιδιού είναι τεράστιο γιατί πάλι δεν το κατάλαβα νωρίς. Το κουφό είναι ότι σε όλα τα όνειρα έχουμε την ίδια ημερομηνία γέννησης και το ίδιο φύλο, αγόρι 20 Ιανουαρίου. Το υποσυνείδητο μου είναι τόσο σαλταρισμένο που μέσα στο όνειρο σκέφτηκα ότι είναι Υδροχόος και θα τα πηγαίνουμε καλά τουλάχιστον γιατί είμαι τοξότης.
Το μόνο σίγουρο είναι πως έγκυος δεν είμαι και δεν σκοπεύω να μείνω, οπότε κάποια λογική εξήγηση πρέπει να υπάρχει. Πριν φύγω από Ελλάδα δεν ξέρω πως έσπασε ο διάολος το πόδι του και οι πάνω κάτω συνομίληκες ξαδέρφες μου που παίζαμε μαζί ή γίναν μαμάδες ή αρραβωνιάστηκαν, το οποίο για το δικό μου περιβάλλον είναι σαν να προσγειώθηκε Αρειανός στην ταράτσα μας. Δεν ζήλεψα, δεν της έκρινα, απλά είμαστε διαφορετικές και το θέμα τελείωσε εκεί. Η μαμά μου νομίζω ότι θα πάθει κάτι κακό στην υγεία της (3,5-5,5 εγκεφαλικά) αν τυχόν μου συμβεί στα επόμενα (τουλάχιστον τρία) χρόνια. Γενικά κανένας δεν έχει τέτοιες επιδιώξεις από εμένα.
Ένας τυπικός ονειροκρίτης θα δώσει 50 διαφορετικές εξηγήσεις. Ότι η εγκυμοσύνη συμβολίζει την γέννηση μιας ιδέας, την δημιουργικότητα αλλά και σχετίζεται και με το άγχος και με τον κύκλο αν είσαι γυναίκα (!) (αυτό δεν ισχύει σίγουρα, το όνειρο το βλέπω καθ'όλη την διάρκεια του κύκλου μου), αλλά και δυσκολίες σχετικά με την προσαρμογή στον περιβάλλον, και δυσκολίες και τα μύρια όσα.
Κατά τα αρχέτυπα του Γιουνγκ, ενηλικιώνομαι και αρχίζω να αντιμετωπίζω τις ευθύνες μου απέναντι στην κοινωνία. Κατά τον Φρόυντ, πραγματικά δεν θέλω να ξέρω, θα βρει κάτι να παραφράσει την λέξη "μωρό" σε σεξουαλικό υπονοούμενο. Κατά μία φίλη μου Yogi, είναι το βιολογικό μου ρολόι που χτυπάει (εγώ δεν το ακούω, το ομολογώ) επειδή σε λίγο γίνομαι 25 και το γεννετήσιο ένστικτο μου είναι να μείνω έγκυος γιατί είναι η καλύτερη ηλικία για το σώμα μιας γυναίκας (τό ξερες αυτό Λάμπη μου; εγώ πρώτη φορά το άκουσα).
Το μοναδικό μου άγχος μου είναι πάντως το project μου και πρέπει να κοιτάξω αν έχω τελικό deadline 20 Ιανουαρίου...

Update (για να σηκώσω και άλλο την τρίχα της manetarius)
10 Δεκέμβρη έχω τελικό deadline.

21 σχόλια:

Σοφία είπε...

Εγώ πάντως (χωρίς να είμαι ονειροκρίτης) ποντάρω στις δυσκολίες προσαρμογής στο περιβάλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα τέτοιο όνειρο δεν έχει σχέση με εγκυμοσύνη, όπως τα όνειρα για θάνατο δεν έχουν σχέση με θάνατο, τα όνειρα για γάμο δεν έχουν σχέση με γάμο κ.λπ.

mamma είπε...

Δεν ξέρω από όνειρα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ηλικία που βρίσκεσαι είναι η πλέον κατάλληλη για να κάνεις παιδί.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, νομίζω πως μεγαλώνεις, αναλαμβάνεις όλο και περισσότερες ευθύνες της ζωής σου και το καλύτερο, μένεις μόνη [αυτό το τελευταίο δημιουργεί άγχος]. Άντε, καλή λευτεριά και με έναν πόνο :))))))


η γλυκιά μου συγκάτοικος σου; πού είναι το πουλάκι μου και τι κάνει;

Ανώνυμος είπε...

υδροχόος και σερνικό; Απαπαπαπα...

Άστατος, εκκεντρικός, πνεύμα αντιλογίας!

Μη φιλενάδα... μηηηη! :)))
ΑΧαχαΧαχ

φιλούρες

manetarius είπε...

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!!
Ένα θα σου πω... είμαι έγκυος (αλήθεια) είμαι στον 7ο μήνα...είναι αγοράκι και μου έχουν δώσει τελευταία πιθανή ημερομηνία τοκετού...20 Ιανουαρίου!!!
Και ναι, θα είναι υδροχόος και θα τα πάμε καλά, αφού είμαι κι εγώ υδροχόος!!!

Τι να πω.... πάω να κοιτάξω τι λέει ο Άντλερ!

F4FUN είπε...

έχεις παρατηρήσει αν τα όνειρα εμφανίζονται μετά απο κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών (όπως πχ μουσακάς, σαρμάδες, γκούλας κτλ) ως σνακ λίγο πριν τον υπνο???
:)

Ανώνυμος είπε...

25-27

Εγκυμοσύνη είπε...

Εγκυμοσύνη: Αν είσαι άντρας και δεις ότι είσαι έγκυος θα περάσεις μεγάλες στεναχώριες. Μπορεί να χωρίσεις και από τη γυναίκα σου. Αν είσαι όμως ανύπαντρος θα κάνεις πολύ καλό γάμο. Αν μια γυναίκα ονειρευτεί πως είναι έγκυος, σημαίνει ότι δεν θα είναι ευτυχισμένη με το σύζυγο της και θα της κάνει σκηνές ζηλοτυπίας. Για τη γυναίκα που βλέπει ότι είναι έγκυος, και αυτό συμβαίνει και στην πραγματικότητα, προβλέπεται καλή γέννα και γρήγορη αποκατάσταση των δυνάμεων της.

DonnaBella είπε...

o kathenas prepei o idios na ermhneuei ta oneira tou, alla isws to oneiro na sou leei oti h didikasis pou pernas tha se odhghsei se mia kainouria dikh sou zwh pou tha einai kalh gia sena? kalo mou akougetai pantws!

Αntidrasex είπε...

Ποιος Γιουνγκ και ποιος Φρόυντ?
Ο Σαλβατόρ τι θα έλεγε είναι το θέμα.

DRAMA QUEEN είπε...

@Σοφία,
Δεν έχω και τόσο απίστευτες δυσκολίες προσαρμογής, βέβαια αν όντως έχω και το παραδεχόμουνα δεν θα το έβλεπα στον ύπνο μου.
Αυτό ναι, μπορώ να το πω με σιγουριά πλέον και εγώ. Πόσους γάμους έχω δει.. Καμία σχέση!

mamma,
H συγκάτοικος θέλει να γίνει το pet της δικιάς μου γκόμενας/κολλητής μου. Αλλά δεν τα καταφέρνει, κάτι κάνει βέβαια με τόσα δώρα που της φέρνει. Αν ήταν άντρας θα ορκιζόμουν ότι την γουστάρει δλδ.

Εδώ που είμαι αντιλαμβάνομαι την ευθύνη για το μέλλον μου εδώ που είμαι. Αυτό είναι σίγουρο. Και την ευθύνη για το εδώ που είμαι αντιλαμβάνομαι...

Ευχαριστώ!!! :)))

Χαχαχαχα!

DRAMA QUEEN είπε...

Ατίθασο,
Χαχαχαχαχα!

Έλα ρε, οι υδροχόοι είναι όλα αυτά, αλλά για αυτό τους γουστάρω και ειδικά για το τελευταίο. Βασικά όμως 20 Γενάρη, αιγόκερως δεν θα είναι;
ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ!
(Δεν υπάρχει, όνειρο ήταν, δεν υπάρχει, όνειρο ήταν, δεν υπάρχει,όνειρο ήταν, δεν υπάρχει)

MANETARIUS!

ΟΚ, τώρα έχω φρικάρει. Κανονικά.
Το έψαξα για να σιγουρευτώ, αιγόκερως θα είναι, είναι η τελευταία μέρα. Δεν κάνεις μια μέρα υπομονή καλή μου να βγει υδροχοάκι;
Πάντως, άσχετο, αν το όνειρο μου είναι δική σου τηλεπάθεια, βλέπω ότι δεν μου έχουν μείνει τα κιλά της γέννας (ναι, ναι, είχα και αυτό το άγχος στον ύπνο), μια χαρά, με έναν πόνο θα γεννήσεις, στυλάκι θα είσαι μετά, τέλεια!

Άντε, καλή λευτεριά! :)))

(Και για όποια απορία εγώ είμαι εδώ! :Ρ)

DRAMA QUEEN είπε...

F4FUN,
ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ! Ααααχχχ...Αυτά ούτε ζωγραφιστά τα βλέπω πια. Κανένα τοστάκι το βράδυ και άμα. Δεν είναι δλδ το φαγητό τόσο μεγάλο στην κοιλιά μου που ο οργανισμός το μεταφράζει παιδί ολόκληρο! Χαχαχα!

TheSa1ntx,
25-27 θα είναι τα χρόνια μου που θα κάνω μεταπτυχιακό. Όχι τέκνο, όσο κι αν η μαμά φύση με έχει προγραμματίσει για το δεύτερο.

Εγκυμοσύνη,
Πάει αυτό ήταν; Δεν έχει ελπίδες ο καημένος δλδ; Θα του κάνω την ζωή πατίνι; Τέλος;

DRAMA QUEEN είπε...

@DonnaBella,
Η αλήθεια είναι πως από εχθές όντως κάνω κάποιους προγραμματισμούς επειδή πρέπει να κάνω κάποιες επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον μου, σαν τις μπίλιες του μπιλιάρδου και απλά ελπίζω να κάνω τις σωστές.
Θα σου πω στο μέλλον αν θα είναι καλές για μένα! ;)

@Αντίδραση,
O Dali θα έλεγε ότι έχω απαρνηθεί τα "μωρά" (babes, σαν αυτό που έχεις φωτογραφία στο blog σου, αλλά αρσενικά για μένα) και πως καταπιέζω το Υπερεγώ μου και φυσικά κλαίνε τα "μωρά" που δεσμεύτηκα!... :ΡΡΡ

JD είπε...

ρε δεν εισαι καλα.... τα 25 ειναι η καλυτερη ηλικια για το σωμα της γυναικας (τελεια .) ως εκει. αυτη η προταση δε χριεάζεται κατι αλλο.

φιλια

Ατίθασο Πνεύμα είπε...

Αιγοκερακι; ... σαν κι εμένα!
Οκ, σου επιτρέπω! :)
Και γαμώ τα παιδιά θα είναι! Ωριμος, ρεαλιστής, δουλευταράς... κοινώς Θα σου κάνει τη ζωή κόλασηηηηη... ΑΧαχΑΧαχΑΧ

Ανώνυμος είπε...

Οταν καποτε επιασα το thesis (paperbound still) στα χερια μου, φευγαλεα, αισθανθηκα οτι κρατουσα ενα μωρο...Ισως λοιπον κατι γεννιεται μεσα σου απο το σπερμα των καινουργιων ερεθισματων? Λεω εγω τωρα...

aggelo είπε...

ΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΑΥΧΕΝΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ... ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ..?

the BluElephant είπε...

αχ τι θα κάνει ο κόσμος όλος με αυτές τις ορμόνες σας?

amalthia είπε...

Ότι σε βρήκα το μεσημέρι από το blog του 4FUN και ως τώρα διάβασα όλα τα posts σου ( ναι ό-λ-α ) ενώ ξεκίνησα για ένα-δύο τι σου λέει ?
Και μη πείς πως δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω...

DonnaBella είπε...

eytyxismeno to 2010 dear, kalotyxo, dhmiourgiko, me pollh agaph! grapse pali, nai? :-*

theorema είπε...

Χεχε! Μήπως παράφαγες καυτερά και εξ ου οι εφιάλτες? :-)