28.7.12

Ανέκδοτα για τους Έλληνες φίλους

Και εκεί που κάθεστε στην παραλία με την φραπεδιά ή την φρεντιά και ανακατεύετε με το καλαμάκι καθώς το δάχτυλο του ποδιού σας χτυπάει την σαγιονάρα ρυθμικά, ακούστε και αυτά:


Α) Τραπεζικός λογαριασμός στην Γερμανία. Αποφασίζετε ηλιθιωδώς να βγάλετε τα λεφτά σας στην Γερμανία και με κάποιο τρόπο ας πούμε ότι τα καταφέρνετε και φτάνετε στο σημείο όπου ζητάτε την δημιουργία λογαριασμού ταμιευτηρίου, άρα να δώσετε τα ωραία σας λεφτάκια στην τράπεζα (το κρατάμε αυτό σαν πληροφορία, καθότι βασικό).
Βεβαίως είναι 8 ευρώ το μήνα. Σας απαντάνε. Και φυσικά νομίζετε ότι είναι το επιτόκιο. Αλλά όχι είναι η συνδρομή/ ενοίκιο/ κόστος κάθε μήνα που πρέπει να πληρώνετε στην τράπεζα για έχει στην κατοχή της τα λεφτουδάκια σας.
Επαναλαμβάνω. Το πιο φτηνό μηνιαίο κόστος Γερμανικής τράπεζας για λογαριασμό καταθέσεων είναι 8 ευρώ.  Ξαφνικά η Εθνική ακόμα η Citibank φαίνονται μαγικές και υπέροχες τράπεζες ε; 


Η απάντηση ενός φίλου μου Γερμανού ήταν
"Μα για αυτό και οι τράπεζες μας πάνε τόσο καλά".
Φυσικά δεν άντεξα και του είπα πως οι τράπεζές σας έχουν φαλιρρύσει και θα το καταλάβετε όταν βγούμε από το ευρώ.
Θα τα βάζω σε μια κάλτσα μέχρι να πάω στο Β.


Β) Τράπεζα στην Νορβηγία. Θέλετε να πληρώσετε/ στείλετε λεφτά κάπου σε κάποιον. Και θέλετε να το κάνετε κυριολεκτικά. Δηλαδή να πάτε με το ποσό σε μετρητά στην τσέπη σας και να το καταθέσετε σε μία τράπεζα.


"Λυπούμαστε αλλά δεν κάνουμε συναλλαγές με χαρτονομίσματα."
"Τι εννοείτε; Τράπεζα δεν είναι;"
"Τράπεζα είμαστε αλλά δεν κάνουμε συναλλαγές με χαρτονομίσματα."
.
-
Η μόνη λύση που έχετε είναι να πάτε στο ταχυδρομείο όπου θα σας κοστίσει 10 ευρώ η συναλλαγή. Εδώ έχω και μια άλλη ερώτηση. Εγώ ο τίποτας 10 ευρώ για το ενοίκιο και τέρατα του καπιταλισμού στα χρηματιστήρια 0 ευρώ κόστος συναλλαγής; Δεν μου φαίνεται και τόσο δίκαιο.
Το μέλλον είναι και σχεδιάζουν να μην υπάρχουν μετρητά για να ελαχιστοποιήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα. Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι στην Σκανδιναβία είναι τόσο κοντά.
Γενικά είμαι κατά του πλαστικού χρήματος - αν και το κάνω καμιά φορά -  γιατί δεν θέλω η τράπεζά μου να γνωρίζει που, πότε και πως ξοδεύω τα λεφτά μου.
Όπως ας πούμε στο Γ.


Γ) Πήγα σε ένα γκουρμεδιάρικο μαγαζί που σου έχουν όλα τα υλικά για μια συνταγή μπροστά σου. Δεν τράβηξα φωτογραφία γιατί είχα ξεκαρδιστεί στα γέλια τόσο πολύ που θα με βγάζαν έξω.


ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟΥ (μικροσκοπική) : 0,50 λεπτά
Φυλλάδιο συνταγής:0,50 λεπτά 


Δεν άντεξα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα εκεί την πάνε την δουλειά...Όλοι με κάρτες...

Ούτε νερό δεν θα χεις δικαίωμα να πιείς σε λίγο χωρίς να εισαι φακελωμένος με κάρτα.