22.5.11

Ποιος φοβάται μια τρίχα;




Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί από τις οικογένειες μας. Εγώ νιώθω εξωγήινος. Αν σε μεγαλώσουν ως το όμορφο, πάντα θα πιστεύεις ότι είσαι όμορφος/η, ακόμα και αν γυρνάς σα το λέτσι. Και αν έχεις και κανα δυο κολλητούς, make-up artists, φωτογράφους και στυλίστες λίγο δύσκολο να ξεφύγω από τα χέρια τους λόγω ακαδημαϊκού φόρτου και να μην εποφεληθώ από τα δώρα τους.

Το Πάσχα η γιαγιά μου ζήτησε να της κάνω
αποτρίχωση στο πρόσωπο. Η γιαγιά ήταν πολύ όμορφη στα νιάτα της, και η αλήθεια είναι πως καμιά από τις κόρες της δεν της έμοιασε. Την αγαπάω την γιαγιά μου και συγκινήθηκα που ντρεπόταν να πάει στην εκκλησία για τις τρίχες που έβγαλε στο πιγούνι. Κάθησα και την καθάρισα αν και μου κόπηκε λίγο η όρεξη.

Το προηγούμενο βράδυ μου ζήτησε η θεία μου να της κάνω αποτρίχωση. Την αγαπάω την λατρεύω αλλά μόνο αρχίδια δεν της έχουν φυτρώσει και η μαλακία είναι ότι την γνώρισε και ο Εργένης και τώρα το βρήκαμε "Σαν την θεία σου την ... θα γίνεις." Ήταν θεά στα νιάτα της αλλά τώρα με μπεγλέ
ρι, ανοιχτά πόδια, σκεμπέ και να καθαρίζει τα δόντια με τα νύχια με κανα ρέψιμο να σπάει την μονοτονία,ε... θέλει πολύ προσπάθεια να το πιστέψει κανείς.

Το κακό δεν άργησε να τριτώσει και μου ζήτησε και η μαμά μου να της κάνω αποτρίχωση που πραγματικά πόσο την έχω κράξει για το θέμα αποτρίχωση και δεν μου έχει μοιάζει καθόλου. Φυσικά δεν τολμώ να την συγκρίνω με τις δύο προηγούμενες αλλά πως περιμένει να βρει γκόμενο μετά; Το πολύ πολύ να της την πέσει καμιά κατσίκα που την πέρασε για τράγο.

Νόμιζα πως δεν έμοιαζα στο σόι της μάνας μου. Είμαι χλωμή προς το ροζ με φακίδες και ακόμα και τα φρύδια μου είναι ελάχιστα σε σημείο που δεν τα βγάζω πλέον. Μέχρι που είδα ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ ΜΟΥ. Με έχουν βρει πολλά δεινά ανά περιόδους. Ακμή, αύξηση βάρους, άσπρισμα μαλλιών από το άγχος, ράμματα στο πρόσωπο αλλά αυτό πραγματικά δεν μπορούσα να το αντέξω καθώς απλά το ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ.

-Που να δεις και κάτι θείες της γιαγιας σου λέει η
μάνα μου μεταξύ αστείου και αηδίας ΜΟΥΣΙΑ κανονικά είχαν.
-Άστα...
συμπληρώνει η γιαγιά και κουνώντας το χέρι.

Ένιωθα το εγκεφαλικό να έρχεται καθώς έβλεπα τον εαυτό μου μετά από 30, 51 και τώρα 71 χρόνια μετά να πηγαίνω στον μπαρμπέρη να με ξυρίσει κάθε πρωί.

Γενικά κριτικάρω και τις γυναίκες που δίνουν χιλιάδες ευρώ για αποτρίχωση στα φρύδια ας πούμε και γενικά η κοινωνία μας έχει γίνει ΤΡΙΧΟΦΟΒΙΚΗ.

Και για να μην βρίζουμε το σόι μας γιατί φταίει για πολλά αλλά όχι για όλα, η τριχοφυΐα είναι θέμα ορμονών (οκ, όλοι αυτό ξέρουν), αλλά και γονιδιακό, και έχει άμεση σχέση με το άγχος, όπως και με την έλλεψη βιταμινών συμπλέγματος Β και ασβεστιου, ακριβώς όπως και στην οστεοπόρωση που και με αυτή έχουμε ευλογηθεί στην οικογένεια.
Εγώ πάντως έκλεισα ραντεβού για αποτρίχωση lazer. Όχι για μια και μοναδική τρίχα το πηγούνι βρε, για το μπικίνι.... αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς όπως λέει και μια βραζιλιάνα φίλη μου!

("Τρίχες" που θα έλεγε ο Νίτσε.)
(Γενικά όλο αυτό που έγραψα είναι "τρίχες" και είναι θλιβερό αλλά όταν σε έχουν πείσει ότι είσαι όμορφο και δεν το πιστεύεις πραγματικά, δύσκολα μιλάς για τέτοιες φρίκες)

4 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

Εμείς τι να πούμε που μας πέφτουν απο το κεφάλι και φυτρώνουν στην πλάτη,στα αυτιά,στην μυτη???
ΕΣΥ ξεκινάς απο το μπικινι (αλήθεια γιατί το λέτε μπικινι όχι απο το μ...ι ?) και εγω σε λίγο απο τα αυτιά :Ρ

mamma είπε...

Κι εγώ τις φοβάμαι τις τρίχες, δεν έχω το ίδιο πρόβλημα αλλά σε καταλαβαίνω...

panos srpk είπε...

Εγώ απ'την άλλη χρειάζομαι τρίχα. Δεν έχω βγάλει καλά καλά μούσι και γενικά απέχω πολύ απ'τους "δασύτριχους" άντρες. Ευτυχώς που δεν έχω τρίχες σε πλάτη αυτιά και μύτη, χαχαχα
Πάντως άμα θες μπορώ να σου συστήσω μια καλή μου φίλη αισθητικό με πολύ καλές τιμές!

DRAMA QUEEN είπε...

Γνωστέ,
Οκ, εντάξει αυτό και αν είναι αηδία. Η αλήθεια είναι πως ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν τα είχα με τριχωτό γκόμενο, οπότε δεν ξέρω πως είναι;
Το λέμε μπικίνι γιατί αλλιώς θα βάζανε πολλά μπιμ στις διαφημίσεις και για έναν πρακτικό λόγο, ότι ξεκινάς από την γραμμή του μπικίνι προς τα μέσα, όχι από το μ...ι προς τα έξω. Αλλά είμαι σίγουρη πως το ήξερες ήδη αυτό! :)

Έχει ο Εργένης δύο ξανθές τρίχες στα αυτιά και τον λέω λυκάνθρωπο. Χαχαχαχαχα! Με το καλό να της ξεφορτωθούμε!