9.6.10

Summer in bankrupt Greece - 1

Ναι, το ξέρω ότι δεν φαλιρίσαμε. Αλλά έτσι μας αντιμετωπίζουν όλοι, κι ας τους εξηγώ ότι θα μας συνέφερε πολύ περισσότερο να δηλώσουμε χρεωκοπία. Έχει πολύ πλάκα όμως πως ξαφνικά σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι από τριτοκοσμική χώρα. Συγνώμη χαμηλού εισοδήματος έτσι λέμε πλέον τις αναπτυσσόμενες χώρες που πριν τις λέγαμε υπανάπτυκτες, θυμάστε; Και μετά οι ιντελεκτουέλ αστούρες (αστοί στο μέγιστο) το χρησιμοποιούσαν για βρισιά; "Τι υπανάπτυκτος Θεέ μου...!"'Ελα μου ντε κυρά μου που για σένα λένε τώρα, εσένα με το τεριέ και το εξοχικό στην Αντίπαρο. Τι και αν ακόμα βγάζεις τα τσιγάρα σου και παίρνεις με πίστωση (όχι πιστωτική) το συνολάκι σου το βάζεις ένα βράδυ και μετά το πας πίσω στο μαγαζί γιατί και καλά δεν σου έκανε όταν το έβαλες σπίτι; Ας μην ήταν απελπισμένη η ιδιοκτήτρια και θα σου έλεγα εγώ. Και ας έχεις περισσότερα τετραγωνικά σπίτι και μπαλκόνι και ήλιο από τον μέσο ευρωπαίο. Νομίζεις θα τα έχεις για πολύ;
Έμαθα πολλές ωραίες λέ
ξεις φέτος. Μια μέρα θα τις γράψω όλες. Αλλά έμαθα μία που μου άρεσε πολύ. Sustainable. Αν δεν το καταλάβατε δεν πειράζει, δεν πειράζει καθόλου γιατί στην Ελλάδα ήταν μια λέξη πραγματικά άχρηστη παντελώς καθώς δεν υπάρχει κανένα υπαρκτό παράδειγμα για να σας δώσω. Δεν παράγουμε τίποτα σαν χώρα το οποίο να καταναλώνουμε εμείς(το λάδι από το χωριό δεν πιάνεται) και γενικά τα ρούχα μας είναι ιταλικά, τα αυτοκίνητα μας γερμανικά, τα βρακιά μας γαλλικά, οι μπύρες μας βελγικές, και τα λεφτά μας αμερικάνικα.
Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς έχει και η Αφρική.
Όταν ζούσα στην Ελλάδα νόμιζα πως το πρόβλημα της Αφρικής είναι οι φυσικοί πόροι. Λάθος. Είναι καθαρά και μόνο πολιτικό. Παράγουν ότι δεν καταναλώνουν και καταναλώνουν ότι δεν παράγουν. Γιατί; Γιατί ο καφές που παίρνεις από τα Starbucks είναι εξευτελιστικά φτηνός για αυτά και στην ίδια γη δεν θα βάλουν ποτέ σιτάρι για να ταΐσουν τον λαό τους γιατί η Sierra Leone ... well, μάντεψε ποιος είναι ο κτηματομεσίτης; Ο Τόνυ Μπλερ! Πήραν δάνειο από το ΔΝΤ; Ναι, πήραν! Βλέπεις πόσο κοντά ήσουν στην Αφρική βρε και δεν το είχες καταλάβει παρά μόνο όταν η σκόνη έφτανε με τον καύσωνα;
Δυστυχώς όσο έχω facebook βλέπω ακόμα την μεγαλομανία και την επιδειξιoμανία του φο λαμέ επάνω στα τραπέζια στα μπουζούκια και πλέον δεν ξέρω αν το κοιτάω με ειρωνεία όπως παλιά όσο με λύπηση γιατί αν οι φωτό περιέχουν φίλους, μου έχουν πει ότι περιμένουν απόλυση ή μείωση μισθού από Σεπτέμβρη. Και ο Chivas στο μπουκάλι σου χαμογελάει όσο και ο ιδιοκτήτης που το νόθευσε γιατί σου πιάνουν τον κώλο όσο και το αφεντικό σου για να μείνεις στην δουλειά. Αλλά έχεις ακόμα ωραίο κώλο και ωραίες φωτογραφίες .Και έβρισες του πολιτικούς και αποκάλεσες τους συμπολίτες σου ζώα. Και η οργή σου ήταν πιο μεγάλη από το πουλί σου. Και τώρα που συνήθισες ότι τα λεφτά σώθηκαν βλέπω πάλι στην πηγή σύγχυσης και αιτία εγκεφαλικού μου το facebook ΠΑΣΟΚ στις πολιτικές πεποιθήσεις ή χορός της ΔΑΠ στις συγκεντρώσεις που θα παρεβρεθείς. Και φυσικά δεν μπορώ να σου πω ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ γιατί πιστεύω ότι το ξέρεις ήδη.





Υ. Γ.
Στους φίλους bloggers
Χάθηκα γιατί δουλεύω σε γραφείο, πανεπιστήμιο και από το σπίτι, ο ύπνος είναι είδος πολυτελείας. Όχι λόγω εγκυμοσύνης καθώς η πράξη της γονιμοποίησης απαιτεί χρόνο. Σας διάβαζα όλο τον χειμώνα βέβαια για να κρατήσω την πνευματική μου (εύθραυστη ομολογουμένως) ισορροπία Στο χαρτί του μεταπτυχιακού θα σας βάλω στις ευχαριστίες.

Υ. Γ. 2 Και μέσα σε όλο το global που νομίζουμε ότι είμαστε, μου στείλαν να διαβάσω και αυτό Βία και "FREE GAZA" που πραγματικά συνοψίζει την άποψη ότι οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες και ότι η Άθενς Βόις πάει για κλείσιμο και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Το κείμενο μου θύμισε Παπαδόπουλο. Όποιος ξέρει περισσότερα παρακαλώ να με ενημερώσει.
Ευχαριστώ.

14 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

μωρε εσυ καλα τα λες....
το μονο που παραγουμε ειναι εξυπηρετηση στους τουριστες
αλλα....οτι και να λενε ....
οσο και σφιξουν οι κωλοι..
εμεις το μπανακι μας θα το κανουμε
τα παρτακια μας στην παραλια επισης
το ουζο θα το πιουμε
απο σεπτεμβρη βλεπουμε...

DRAMA QUEEN είπε...

Φυσικά και θα τα κάνουμε, και αυτό έλειπε να πάθουμε κατάθλιψη από την κρίση. Αυτά τα ουζάκια στις παραλίες είναι που ονειρεύομαι.
Ο Σεπτέμβρης προβλέπεται δύσκολος...

gnostosagnostos είπε...

Έτσι λένε όλοι...
Γιατί όμως;
Πως το λένε αυτό;
Ξέρεις τίποτε;
Ομόλογα!!!! :Ρ

DRAMA QUEEN είπε...

Και ο χάρος πάει διακοπές το καλοκαίρι ρε συ! Θυμίσου πριν από 2 χρόνια τι μήνα έσκασε η φούσκα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό η αντιγραφή θα γίνει οσονούπω.

Το λινκ δεν μου ανοίγει για την Αθηναϊκή φωνή.

Μια συμβουλή προς ναυτιλλομενους.
Στα μπανακια και στα παρτάκια, μην πάρετε μαζί ραδιοφωνακια, όταν γυρίσετε θα καταλάβετε το γιατί….

Ατιθασο Πνεύμα είπε...

she's BACK!
Πόσο μου έλειψε το "στυλάκι" σου... βρίζεις, κρίνεις και κοροϊδεύεις "με το γάντι"...
τα φιλιά μου

υγ. περιμένω το ευχαριστήριο στην πτυχιακή όπως μας το έταξες! :)

DRAMA QUEEN είπε...

Άγιε, κατακοκκονίσα όσο τα μάτια μου από την κούραση! :) ευχαριστώ!

Νομίζω ότι τώρα το διόρθωσα αλλά πάρτο και εδώ για σιγουριά.

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/news-voices/%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-free-gaza

Τα ραδιοφωνάκια το λες για το "Αρχίζει το ματς";
ΛΟΛ!

DRAMA QUEEN είπε...

Χαχαχα! Αϊμ μπακ φορ γουντ όπως λέγαν και οι παλιοί. Και βέβαια έχω και πράσινο, και φούξια και μαύρο γάντι και πολλά άλλα φετίχ!

Πτυχιακή βγάλαμε χωρίς ίντερνετ, ίσως και για αυτό να την είχα βγάλει τόσο γρήγορα τώρα που το σκέφομαι...
Για το μεταπτυχιακό θα σας στείλω τα credits!
Φιλιά γλυκειά μου! :)

amalthia είπε...

Mια άλλη λέξη,ή μάλλον πρόταση που χρησιμοποιούν πολύ οι ξένοι και μου αρέσει είναι το "I can't afford it"...εκτός του οτι δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση στην Ελληνική δεν έχω ακούσει και κανένα Έλληνα να το λέει έστω παραποιημένο!
Ή αν το πουν θα το πουν για κάτι πραγματικά ακριβό,για μια φεράρι πχ....για μπουζούκια πάντως δεν το λένε!

Καλώς Ήλθες λοιπόν!(αυτά τα κρέντιτς τα θέλω κι εγώ ε????)

mamma είπε...

Ακόμα δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω σοβαρά το ποστ σου. Γι' αυτό θα ρωτήσω το εξής σημαντικό: τι σόι πράγμα είναι τούτα τα ψάρια στο τέλος του βλογ σου;

DRAMA QUEEN είπε...

Καλώς με βρήκατε και πάλι, Αμάλθεια μα ντιρ. Έχεις δίκιο. Πλέον όταν κατεβαίνω Ελλάδα το λέω. Πλέον το λέω και εκεί που ντρεπόμουνα να το πω παλιά πρώτον γιατί έχω γίνει σνομπ, δεύτερον γιατί ξέρω πως βγάζουν τα λεφτά και σπανίως τα παίρνουν αυτοί που δουλεύουν για ότι προϊόν παίρνουμε. Καλό θα είναι να το λέμε όλοι.

DRAMA QUEEN είπε...

Μάμα, Χαχαχαχαχα! Λοιπόν είναι το ηλεκτρονικό μου ενυδρείο. Είναι στα gadgets. Θες να στο βάλω και επάνω να το γουστάρεις;

Σοφία είπε...

Είσαι άπαιχτη :-)

DRAMA QUEEN είπε...

Μερσί! :)