14.6.10

Για γερά δοντάκια!


Αν νομίζετε ότι θα σας διηγηθώ μια ιστορία τρόμου στον οδοντίατρο είστε πολύ γελασμένοι. Τον αγαπάω τον οδοντίατρο μου στην Ελλάδα. Πάντα με κερνάει τσιγάρο, κάνα ουισκάκι, έχει υπέροχη θέα στο κέντρο που όπως λέει "κάνω καλό κουτσομπολιό". Πήγαινα μέχρι πρόσφατα κάθε χρόνο για να μου δώσει απλά τα συγχαρητήρια για το πόσο γερά δόντια έχω. Και τι σέξυ χαμόγελο βεβαίως βεβαίως.
Όλα αυτά μέχρι το Πάσχα. Πήγαμε στο χωριό της γιαγιάς, ναι αυτό στην μέση του πουθενά που τα κατσίκια είναι περισσότερα από τους ανθρώπους όπου σε μια αυτοεξέταση στον καθρέφτη διαπίστωσα ένα καφέ λεκέ στο εσωτερικό δόντι. Μετά τα εγκεφαλικά έτρεξα στη μαμά μου πανικόβλητη.
"Α, έτσι θα είναι από εδώ και πέρα" είπε με μια απάθεια "Θα σου γίνουν καφέ και τα άλλα σε λίγο και πρέπει να στο βγάλει αυτό το κομμάτι γιατί είναι τερηδόνα." Αν δεν την είχα μάνα μπορεί και να την έβριζα. "Να το δεις πάνω όταν γυρίσεις" έχει μείνει ενθουσιασμένη με το σύστημα υγείας εδώ γιατί απλά λειτουργεί. ΟΥΑΟΥ.
"Α! Η τερηδόνα είναι κολλητική! Από τον δικό μου θα το κόλλησες πο
υ έχει σάπια δόντια!" γνωμάτευσε η μαμά του Εργένη όταν την ρώτησα αν ξέρει κανέναν καλό οδοντίατρο. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ιστορικό ασθενή:
Η μαμά μου δεν μου έμαθε τί
ποτα για να προσέχω τα δόντια με αποτέλεσμα να κάνω 12 σφραγίσματα στα πρώτα μου δόντια. Σε ηλικία ούτε 5 ετών θυμάμαι ακόμα το ταβάνι του οδοντίατρου τις ατελείωτες ώρες που κρατούσε το μαρτύριο μου.
Μόλις μου βγαίναν τα πρώτα δόντια η μαμά μου με ξυπνούσε κάθε πρωί και μου πατούσε με δύναμη τα μπροστινά ούλα με σκοπό να μου βγούνε ίσια. Ναι η μάνα μου πήγε σχολείο και πανεπιστήμιο και τα σιδεράκια είχαν ανακαλυφθεί το 92 αλλά το κόμπλεξ είναι διαταξικό και της μάνας της έμεινε γιατί είχε στραβά δόντια και την κορόιδευαν τα παιδιά στο σχολείο. Για να με προστατέψει λοιπόν από την κακία του κόσμου τράβηξα και άλλο μαρτύριο αυτό της πρωινής πίεσης ούλων.
Το αποτέλεσμα ή
ταν άλλο από το αναμενόμενο καθώς τα παιδάκια στον σχολείο ουδέποτε με κορόιδεψαν για τα δόντια μου αλλά μου έμειναν 2 λευκά στίγματα στα μπροστινά δόντια καθώς από την πίεση ατρόφησαν από μαγνήσιο (νομίζω). Όλοι μου λεν ότι δεν φαίνονται αλλά εγώ τα βλέπω και αυτό μου φτάνει για να της το χτυπάω όσο συχνά θέλω.
Μετά από αυτό τίποτα. Κινητά σιδεράκια για 3 μήνες και έκτοτε ούτε σφράγισμα.


Σήμερα
Τρομοκρατημένη πήρα 3 οδοντόβουρτσες, 2 οδοντόκρεμες, στοματικό διάλυμα και νήμα στο χρονικό διάστημα μέχρι το ραντεβού που έχασα και ένα γιατί άργησα 7 ολόκληρα λεπτά.

Κοινωνικός περίγυρος
Ο Εργένης αρνείται πεισματικά να "κάτσει" στον οδοντίατρο, γιατί έχει χάλια δόντια. Μια φίλη μου έδωσε 350 ευρώ για μια απονεύρωση, ο δε μπαμπάκας μου ήθελε να τον βάλει να υπογράψει ότι δεν θα τον επισκεφτεί για τα επόμενα 2 χρόνια αν του "κάτσει". Έχω ακούσει για τρελά ποσά για γέφυρες, τούνελ και άλλες κατασκευές που νομίζω όλες τις έχουμε στην κατοχή μας στο στόμα της μαμάς μου. Γενετικά άστα δλδ.

Η επίσκεψη
Πήγα έτοιμη για όλα. Έκανα δύο τσιγάρα για αντιμετωπίσω την τερηδόνα και τις συνέπειες της. Αντί αυτού ακούστε τι ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Α) 3 γεύματα την ημέρα, όχι σνακ, πολύ νερό ενδιάμεσα. ΟΚ, εύκολο, εδώ 2 κάνουμε συνήθως.
Β) Όχι ζάχαρη στον καφέ. Ότι και να πείτε εγώ μαζί σας.
Εδώ δεν έβαζα ζαχαρίνη για δίαιτα και τώρα βάζω για τα δόντια μου.
Γ) Αναψυκτικά με καλαμάκι. Αποφεύγεται η επαφή με τα δόντια.
Δ) Να κόψω το τσιγάρο γιατί μειώνει το ασβέστιο στα δόντια μου. Αυτό με προβλημάτισε. Μου έδωσε και ένα ωραίο φυλλάδιο που δεν μου πάει η καρδιά να το κοιτάξω
Ε) Να συνεχίσω βούρτσισμα και νήμα. Το διάλυμα είναι επουσιώδες καθώς είναι η μηχανική του καθαρισμού που μετράει.

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει ίχνος τερηδόνας στα δοντάκια μου, δεν θέλω σφράγισμα και αν τα προσέξω ενθουσιασμένη μου είπε η γιατρός ότι θα τα έχω για μια ζωή. Πήρα το αστραφτερό μου χαμόγελο και έφυγα πετώντας από χαρά!

Α! Ο λεκές είναι από το τσιγάρο. Μπλιαξ, με την μαλακία που αναπνέω πια γαμώτο... Αυτά. Και μην είστε αρνητικοί. Ένα βήμα την φορά.

17 σχόλια:

mamma είπε...

Axaxaxaxaxa! Κι εγώ έχω πολύ γερά δόντια και δεν συμπαθώ καθόλου τους οδοντιάτρους...

(τελικά να βάζουμε ζάχαρη στον καφέ ή όχι; διότι ο γυναικολόγος με έκραξε που τον πίνω σκέτο)

theorema είπε...

Αυτο το ποστ δεν ήταν μόνο ενημερωτικό, ήταν και απίστευτα διασκεδαστικό, αληθινό, ρεαλιστικό, προειδοποιητικό, οικείο!
Σε μερικές σκηνές νόμιζα πως περιέγραφες εμένα... :-)

Ανώνυμος είπε...

Πίνε πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη.

gnostosagnostos είπε...

εγω την εχω απο κατω μου....
και να θελω να ξεφυγω δεν μπορωωωω!!!
με βλεπει στο ανσασερ...ανοιξε το στομα σου..
με βλεπει στις σκαλες ....ανοιξε το στομα σου..
με βλεπει στην εισοδο....ανοιξε το στομα σου..
σε λιγο θα κανω καταδρομικες για της ξεφυγω :P

DRAMA QUEEN είπε...

Μάμα τι πρόβλημα μπορεί να είχε ο γυναικολόγος με την ζάχαρη στον καφέ;
Στην εφηβεία έκοψα το γάλα στον καφέ γιατί μου δημιουργούσε πρόβλημα στο στομάχι. Τώρα η ζάχαρη.
Άντε να δούμε τι άλλο θα κόψουνε!

DRAMA QUEEN είπε...

Theorema,
Σου πατούσε και εσένα η μαμά σου τα δόντια στο δημοτικό; Αλί και τρεις αλί, νόμιζα ότι ήμουν η μόνη, άλλο κακό να μην μας βρει! :Ρ

Σε ευχαριστώ πολύ! :)

DRAMA QUEEN είπε...

Ανώνυμε,
Για να δυναμώσω τα δόντια μου; Εσύ μπορείς να το πιεις;
Είμαι λίγο της φιλοσοφίας αν δεν είναι καφές ή αλκοόλ πιο το νόημα να το πιω...

DRAMA QUEEN είπε...

Γνωστέ,
ΕΜΠΛΕΞΕΣ! Χαχαχαχαχαχαχα! Μα στο ανσασέρ; Φάε σκόρδο να μην στο ξαναζητήσει. Ο εξορκισμός της οδοντιάτρου! Μουαχαχαχαχα! (Να το κάνουμε ταινία και να το στείλουμε σε βεστιβάλ; :Ρ)

DonnaBella είπε...

she's back! epitelous! :-)))
na to kopseis to tsigaro (kala zeis londino k kapnizeis akoma? apisteuto!) k oso gia to leke, pare crest whitening strips. leitourgoun.
mats!

amalthia είπε...

πάω στην οδοντίατρο για καθαρισμό και με διώχνει κάθε φορά γιατί δεν έχω τίποτα λέει...

...δε με χαλάει αλλά να...να μην έχω και εγώ μια εμπειρία να διηγηθώ με καρέκλα οδοντιάτρου?!

DRAMA QUEEN είπε...

DonnaBella,
Ρε συ δεν κυκλοφορούνε εδώ, τα παραγείλαμε από μια γνωστή μας αμερικανίδα και μετά το ξεχάσαμε.
Και στην Φιλανδία στους -25 θα την έβρισκα την άκρη μου! Μουαχαχαχα!

Αμάλθεια,
Ούτε για έναν καθαρισμό δεν θέλει να του "κάτσεις"; Μια λεύκανση, ένα κάτι... Μπορεί να είναι φετιχιστής! :P

DonnaBella είπε...

internet vre agapi, k egw apo ekei ta pairnw!

manetarius είπε...

Ααα όλα κι όλα! Εγώ πάω σε μια οδοντίατρο που για να με πείσει να κάτσω στην καρέκλα, κάνει ΤΑ καραγκιοζιλίκια... μέχρι τη Μανταλένα έχει κάνει "'αλλοοος με τη βάρκα μου!"
Πολύ γέλιο!
Τα δοντάκια μου ευτυχώς δεν έχουν τέτοια προβλήματα, με γέφυρες κι ασφαλτοστρώσεις, παρόλο που έχω κι εγώ αρκετά σφραγισματάκια!
Τον καφέ... ή μάλλον την ζάχαρη μου, την πίνω με λίγο καφέ και μπόλικο γάλα!
Άσε που ο μόνος λόγος που δεν καπνίζω είναι για να μην κιτρινίσουν τα δόντια!

Ααααχ.. και πόσο θα ήθελα ένα τσιγαράκι τώρα;

υ.γ. όλες οι μάνες είναι ίδιες τελικά! :)

Σοφία είπε...

Λοιπόν, εγώ με τους οδοντιάτρους έχω μια *πολύ* ιδιαίτερη σχέση. Καλύτερα να μην επεκταθώ.

Ο δικός σου στα είπε πολύ σωστά, και για το κάπνισμα (το οποίο κάνει κακό ΚΑΙ στα ούλα) αλλά και για το βούρτσισμα και το διάλυμα. Επίσης να ξέρεις ότι μπορείς να βουρτσίζεις και χωρίς οδοντόκρεμα και ότι απαγορεύεται δια ροπάλου το Listerine γιατί έχει οινόπνευμα. Αυτά :-)

DRAMA QUEEN είπε...

ΟΥΑΟΥ! Για αυτό τσούζει τόσο πολύ το άτιμος Πολύ ενδιαφέρον αυτό για το listerine. Ευτυχώς χρησιμοποιώ φανατικά άλλα προϊόντα εκτός αυτού.
Ωραίο τιπ! :)

Σοφία είπε...

Τσέκαρε τα συστατικά τους για να δεις αν έχουν οινόπνευμα (κακό) ή φθόριο (καλό). Η δική μου οδοντογιατρός μου έχει προτείνει το ACT για φθορίωση και γενικότερα για τακτική χρήση. Το Listerine δεν θέλει ούτε να το ακούει.

DRAMA QUEEN είπε...

Ενδιαφέρον να το ακούς από γιατρό. Δεν έχω listerine, αλλά είναι το αγαπημένο του Εργένη (τώρα θα μου πεις αυτό το είδες να έρχεται τόσο που ΔΕΝ τον νοιάζει για τα δόντια του). Είμαι παιδί της colgate στο διάλυμα.