19.10.09

Ξύπνησα πάλι

με το ίδιο όνειρο. Εφιάλτη για την ακρίβεια. Ότι είμαι έγκυος και κάτι πάει τελείως στραβά. Είτε είμαι 7 μηνών έγκυος και δεν το έχω καταλάβει και γεννάω πριν καν προλάβει η μαμά μου να έρθει, είτε ότι πάλι είναι πολύ προχωρημένη η κατάσταση και δεν μπορώ να βρω το κουράγιο να το ανακοινώσω, είτε ότι κάνω υπερηχογράφημα και το κεφάλι του παιδιού είναι τεράστιο γιατί πάλι δεν το κατάλαβα νωρίς. Το κουφό είναι ότι σε όλα τα όνειρα έχουμε την ίδια ημερομηνία γέννησης και το ίδιο φύλο, αγόρι 20 Ιανουαρίου. Το υποσυνείδητο μου είναι τόσο σαλταρισμένο που μέσα στο όνειρο σκέφτηκα ότι είναι Υδροχόος και θα τα πηγαίνουμε καλά τουλάχιστον γιατί είμαι τοξότης.
Το μόνο σίγουρο είναι πως έγκυος δεν είμαι και δεν σκοπεύω να μείνω, οπότε κάποια λογική εξήγηση πρέπει να υπάρχει. Πριν φύγω από Ελλάδα δεν ξέρω πως έσπασε ο διάολος το πόδι του και οι πάνω κάτω συνομίληκες ξαδέρφες μου που παίζαμε μαζί ή γίναν μαμάδες ή αρραβωνιάστηκαν, το οποίο για το δικό μου περιβάλλον είναι σαν να προσγειώθηκε Αρειανός στην ταράτσα μας. Δεν ζήλεψα, δεν της έκρινα, απλά είμαστε διαφορετικές και το θέμα τελείωσε εκεί. Η μαμά μου νομίζω ότι θα πάθει κάτι κακό στην υγεία της (3,5-5,5 εγκεφαλικά) αν τυχόν μου συμβεί στα επόμενα (τουλάχιστον τρία) χρόνια. Γενικά κανένας δεν έχει τέτοιες επιδιώξεις από εμένα.
Ένας τυπικός ονειροκρίτης θα δώσει 50 διαφορετικές εξηγήσεις. Ότι η εγκυμοσύνη συμβολίζει την γέννηση μιας ιδέας, την δημιουργικότητα αλλά και σχετίζεται και με το άγχος και με τον κύκλο αν είσαι γυναίκα (!) (αυτό δεν ισχύει σίγουρα, το όνειρο το βλέπω καθ'όλη την διάρκεια του κύκλου μου), αλλά και δυσκολίες σχετικά με την προσαρμογή στον περιβάλλον, και δυσκολίες και τα μύρια όσα.
Κατά τα αρχέτυπα του Γιουνγκ, ενηλικιώνομαι και αρχίζω να αντιμετωπίζω τις ευθύνες μου απέναντι στην κοινωνία. Κατά τον Φρόυντ, πραγματικά δεν θέλω να ξέρω, θα βρει κάτι να παραφράσει την λέξη "μωρό" σε σεξουαλικό υπονοούμενο. Κατά μία φίλη μου Yogi, είναι το βιολογικό μου ρολόι που χτυπάει (εγώ δεν το ακούω, το ομολογώ) επειδή σε λίγο γίνομαι 25 και το γεννετήσιο ένστικτο μου είναι να μείνω έγκυος γιατί είναι η καλύτερη ηλικία για το σώμα μιας γυναίκας (τό ξερες αυτό Λάμπη μου; εγώ πρώτη φορά το άκουσα).
Το μοναδικό μου άγχος μου είναι πάντως το project μου και πρέπει να κοιτάξω αν έχω τελικό deadline 20 Ιανουαρίου...

Update (για να σηκώσω και άλλο την τρίχα της manetarius)
10 Δεκέμβρη έχω τελικό deadline.

14.10.09

Buraka Som Sistema

Θυμάσαι τότε που χορεύανε όλοι;



ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ. Είναι Πορτογάλοι αφρικανικής καταγωγής, με βραβείο από το Μtv και ο χορός είναι κάτι μεταξύ αφρικανικής ρούμπας, trance και λίγο latin. Αν σταθείτε αρκετά τυχεροί να πετύχετε Πορτογάλο χορευταρά κλαμπόβιο, την έχετε κάνει λαχείο, γιατί απλά θα σας πέσει το σαγόνι. Είναι από τα πιο εκφραστικά και απελεθευρωτικά πράγματα που έχω κάνει, αρχέγονο θα έλεγα, νιώθεις ζωντανός σε όλο σου το σώμα και είναι απλά σύνθημα για όποιον έχει μείνει ειδικά Λισαβόνα να αρχίσει να χτυπιέται από πάνω μέχρι κάτω, είναι το δικό τους old school. Αρχίζεις να χαμογελάς από μόνος σου, κάνεις ότι θες και στο τέλος θα το κάνεις από μόνος σου σωστά λόγου ρυθμού (Δοκιμάστε το!). Οι συναυλίες τους από το Coachella μέχρι το lascala γίνονται μύθοι. Δεν θα πω τίποτα άλλο, απλά χτυπείστε το στην αναζήτηση το youtube και βρείτε το remix που σας αρέσει, είναι άπειρα.
Τι; Ακόμα δεν σηκώθηκες από την καρέκλα;

10.10.09

Party Life

Ο καινούριος μου κολλητός ονόματι Sasha είναι θεός και διάολος μαζί.

- Είσαι σίγουρη ότι ήρθαμε στο πάρτυ των μεταπτυχιακών και όχι στην συνεστίαση της Κορεάτικης Ένωσης;
- Ναι, έχεις δίκιο. Πάμε έξω να καπνίσουμε.

Και μας πετυχαίνει....

Άγνωστη Ασιάτισσα:- Γεια, θέλω να σας γνωρίσω!
Sasha: -
Άγνωστη Ασιάτισσα: Πως σας λένε;
Sasha: Είμαι ο Αlexandar και είναι η Drama Queen αλλά μας φωνάζουν Ποπ και Λολ.
Άγνωστη Ασιάτισσα: Ωραία...(Αμάσητο) Φαίνεται να γνωρίζεστε χρόνια..
(Η αλήθεια είναι πως την δίνουμε αυτή την εντύπωση)
Sasha: Ήμουν ο ατζέντης της στην Ελλάδα για τις πορνό ταινίες που διανέμαμε στην Αμερική και την Ασία, και ξαναβρεθήκαμε μετά την αλλαγή φύλου που έκανα.
....

Ακολούθησε παράνομο πάρτυ(άνευ μεταπτυχιακών) και δεν έδωσα σημασία στο περιστατικό, σήμερα που ξεμέθυσα θυμήθηκα ότι μοιραζόμαστε κάποια κοινά μαθήματα με την άγνωστη.

5.10.09

FRIENEMY - Μέρος 2ο - Σπαρτιάτες εναντίον Βίκινγκς

Στις εγγραφές φυσικά σούρθηκε μαζί μας το βλαμμένο. Ήξερα τον δρόμο γιατί ξέρω καλύτερα την πόλη. Σε κάποια φάση αποφάσισε να πάμε από αλλού. Ακολούθησα. Αν με πας εκεί που θέλω δεν με νοιάζει το πως. Εννοείται πως έκανε λάθος και χαθήκαμε. Γύρισε και μου είπε (γιατί ΜΟΝΟ σε μένα αναρωτιέμαι) πόσο λυπάται και συγνώμη και μπερδεύτηκε. Χέστηκα. Τους ξανέβγαλα στον σωστό δρόμο.
Χαθήκαμε εκεί μέσα ώσπου ξαναβρεθήκαμε όλες και την περιμέναμε την Δανεζοβλαχάρα να τελειώσει πιπί της. Μέχρι να δω αν θα παρακολουθήσω ένα άθλημα είχαν εξαφανιστεί. Τις ξαναβρήκα έξω να μου λένε οι υπόλοιπες πόσο λυπούνται που βγήκανε και τώρα μου στέλνανε μήνυμα που θα με περίμεναν. Φυσικά η βλαμμένη τραβούσε μπροστά. Τους είπα ότι θα γυρνούσα μόνη μου σπίτι γιατί νύσταζα. Όλες μου είπαν γεια εκτός από την Εχθρό. Γύρισαν μετά από 2 ώρες γιατί τα πρόβατα χάθηκαν.
Το βράδυ κάναμε meeting όλοι στην κουζίνα ορίζοντας τις υποχρεώσεις μας και όλοι δημοκρατικά αποφασίσαμε αυτά που έγραφα και το κρέμασα στον πίνακα ανακοινώσεων. Η βλαμμένη και μια ακόμα έλειπαν.
Σε εκείνο το σημείο νόμιζα ότι οι σχέσεις μας τελείωσαν, έγραψα το πρώτο post και πήγα για ύπνο. Θα την αγνοώ είπα και έτσι απλά δεν θα υπάρχει στην ζωή μου.
...
Τα αποκορύφωμα ήρθε το ίδιο βράδυ που στις 3 το πρωί ήρθε στην κουζίνα με ένα φίλο της και χάλασαν τον τόπο από τα υστερικά τους γέλια μέχρι τις 5 το πρωί με αποτέλεσμα να μην κοιμηθώ καθόλου. Στο διαλογισμό μετά από 4 ώρες που έπρεπε να ξυπνήσω, προσκυνούσα από την νύστα αντί να συγκεντρώνομαι και όλοι με ρωτούσαν γιατί έχω τέτοιους μαύρους κύκλους, κάνοντας τα διαόλια μέσα μου να χορεύουν. Ρώτησα και τους άλλους, έτσι για να σιγουρευτώ πως εγώ δεν είμαι η περίεργη. Κανένας δεν κατάφερε να κοιμηθεί. Και περίμενα...

...μέχρι που την πέτυχα στην κουζίνα. Με χαμόγελο την ρώτησα τι κάνει και μετά τις ζήτησα ευγενικά την επόμενη φορά να κάνει πιο ήσυχα γιατί δεν κοιμηθήκαμε. Η αντίδραση ήταν παραπάνω από απλά μη αναμενόμενη. Άρχισε να μου ζητάει ασταμάτητα χιλιάδες συγνώμη και πόσο λυπάται και την έπιασε μια νευρικότητα άνευ προηγουμένου. Με έπιασαν γέλια και της είπα να μην κάνει έτσι γιατί αυτά συμβαίνουν στον καθένα μας και την επόμενη φορά θα την κάνω εγώ την φασαρία.
Συνέχισε να μου λέει σπασμωδικά συγνώμη πως ποτέ δεν θα το έκανε αυτό αν δεν ήταν μεθυσμένη.
Δανέζα: Τι εννοείς δεν κοιμηθήκατε; Σου είπαν και άλλοι ότι του ξύπνησα.
DQ: Εμ.. βασικά και ο Kon και η Antonia..
Δανέζα: ΠΩ, ΠΩ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ... ΩΧ.. ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΤΣΙ...AΧ, ΑΧ, Λυπάμαι και πάλι αλήθεια να το ξέρεις.
(Είναι αλήθεια τόσο επώδυνο να ζητάς συγνώμη από κάποιον;)

Έπαθα σοκ. Δεν ήξερα αν το έπαιζε, ή αν στα αλήθεια η γκόμενα έπαθε λαλά επειδή έπρεπε να ζητήσει συγνώμη. Άρχισε να κάνει νευρικές κινήσεις και για να την βγάλω από την δύσκολη θέση της είπα για τους κανόνες της κουζίνας και πως αν θέλει να γράψει και αυτή. Συμφωνούσε απόλυτα σε όλα. Δηλαδή μου έλεγε "Μάλιστα έχεις απόλυτο δίκιο!" με στρατιωτική πειθαρχεία και κάπως τρομακτική προσήλωση. Με ρώτησε αν το είχαμε κανονίσει το meeting και αν ήταν η μόνη που έλειπε. Όχι φυσικά απλά έτυχε. Και αφού μου έκανε μια νευρωτική επίθεση φιλίας, πήγε στο δωμάτιο της σχεδόν τρέχοντας.
Χαμογέλασα.

Δανία - Ελλάδα σημειώσατε 2, είπα.

Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι ήταν η αρχή της πρώτης της κρίσης.
Δείτε το video για να καταλάβετε τι εννοώ...

1.10.09

FRIENEMY - Μέρος 1ο

(Αύριο το πρωί θα πάω για διαλογισμό σε ένα πάρκο μακρυά, η βλαμμένη δεν το ξέρει. Ελπίζω ο διαλογισμός να με βοηθήσει να γράψω με λιγότερη λάβα το επόμενο post.)

Το ήξερα από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της ότι δεν ήταν για καλό. Έβαλε όλες τις μαλακίες που πήρε στο δικό μου ράφι, αγνοώντας το δεύτερο σχεδόν άδειο ψυγείο δίπλα ακριβώς. Της πρόσφερα εσπρέσσο και έβαλε γάλα η ξεδιάντροπη εξηγώντας μου ότι αυτή είναι η ιδέα της του cafe latte. Την ρώτησα τι γνώμη έχει για τους Βέλγους. Ερώτηση παγίδα. Τους μισώ. Έχει κολλητό Βέλγο. Με ρώτησε αν έχω ξαναμείνει μόνιμα εξωτερικό. Όχι. Αυτή μετράει Νότια Γαλλία, Σιγκαπούρη και αλλού και κάπου αλλού. Στα αρχίδια μου ήθελα να της πω.
Ξαφνικά ένα βράδυ έκαναν επιδρομή τα ψηλά hobbits! Κάτι χτικιάρικα, άσχημα, ξαθνομπάμπουρα αγοράκια με διπλωμένα τα μπατζάκια τους να πατάνε ξυπόλιτα στο πενταβρώμικο πάτωμα της κουζίνας μας και να πετιούνται σαν πυγολαμπίδες μέχρι να πάθω ίλιγγο. Οι φίλοι της και η βλαμμένη κατέστρεψαν κάτι πολύ ωραία fusilli που αγοράζαν και πήγαν να κάνουν ναπολιτέν, καταλήγοντας τα καημένα να φάνε ένα πιάτο που θύμιζε μακαρόνια μπλουμ.
Και ενώ όταν έχω κόσμο πάντα την καλώ και την συστήνω σε όλους μου τους φίλους (είμαι κοινωνικός ανθρωπος με τρόπους από το σπίτι μου), αυτή όχι απλά δεν με σύστησε στα χόμπιτ που τα φιλοξενήσαμε κιόλας στο διαμέρισμα ΜΑΣ, μιλούσαν μπροστά μου μόνο στην μπουρδουκλωμένη γλώσσα τους. Ποτέ δεν μιλάω ελληνικά αν υπάρχει έστω και ένας που να μην καταλαβαίνει.
Στο πάρτυ που κανόνισα να πάω με την Ν.Β.F = New Best Friend = καινούργια μου κολλητή = γκόμενα μου, μας κουβαλήθηκε και αυτή γιατί η γκόμενα μου ανακοίνωσε στην κουζίνα ότι θα πάμε και από ευγένεια(αυτό μας μάρανε πανάθεμα μας) μαζεύτηκε η Σάρα η Μάρα και το Κακό (και για την βλαμμένη μιλάω) συναπάντημα.
Από την πρώτη μέρα που την γνώρισα ξέρει ότι μιλάω Γερμανικά γιατί με έχει ακούσει, συζητήσαμε και μου είπε ότι μοιάζει με την δική της αλλά άφησε να εννοηθεί πως δεν ξέρει. Στο πάρτυ πλησιάζει ένα πολύ ωραίο γκομενάκι και μου μιλάει, ο Ivo από την Αυστρία, και μιλάμε Γερμανικά για λίγο αλλά το κόβουμε γιατί είπαμε είναι αγένεια. Τον γνωρίζω σε όλη την παρέα (γιατί είπαμε εγώ έχω τρόπους από την Ελληνίδα μανούλα μου) και αναγκαστικά στην βλαμμένη. Η οποία παθαίνει Ω εκ του θαύματος Γερμανική γλωσσοδιάρροια. Φυσικά όμως η βλαμμένη δεν καταλάβαινε γρι από αυτά που της έλεγε ο Ivo (ο οποίος επειδή είναι από την Αυστριά και έχει γούστο το παιδί) ακόμα και όταν βγήκα έξω για τσιγάρο με τον Έλληνα φίλο μου, την παράτησε και ξαναήρθε στην παρέα μας όταν γύρισα. Στο ενδιάμεσο ο πιο άσχημος του πάρτυ της είχε πιάσει κουβέντα, όσο αυτή κοιτούσε πλαγίως τον Ivo, που κοιτούσε εμένα.
Χο,χο,χο!
5 μέρες πριν ρώτησα στην κουζίνα αν ήθελε κάποιος να αρχίσει Γιόγκα γιατί θα πήγαινα σε ένα δοκιμαστικό μάθημα του πανεπιστημίου που θα μπορούσαν να έρθουν μαζί μου. Η γκόμενα μου και μια άλλη ψήθηκαν και το συζητούσαμε για μέρες όσο η βλαμμένη δεν έλεγε τίποτα μπροστά μας. Όταν ήρθε η ώρα να πάμε στις εγγραφές των δραστηριοτήτων μας είπε πως θα γραφτεί Γιόγκα.
Ποια το είπε πρώτη μωρή μαλάκω, μην χέσω!
(Συνεχίζεται..)