29.7.09

"Έγκυος αυχένας φέρνει στον κόσμο μικροκρυστάλλους

Μετά από μια υπέροχη μέρα που έλιωσα στην πισίνα, διάβασα όλα τα περιοδικά για τα νέα είδη εντόμων στον Aμαζόνιο, κατέστρεψα το περιβάλλον με τόσο λάδι που έβαλα, γυρίσαμε σπίτι το βράδυ, έκανα καρμπονάρα και δεν έφαγα γιατί κάπως δεν αισθανόμουν καλά, προχώρησα το παζλ μου αλλά σταμάτησα γιατί με πόνεσε ο αυχένας, ξάπλωσα και άργησα να γυρνάνε όλα. ΌΟΟΟΟΛΑΑΑ.... Η θερμαντική απλά με έκανε να τσιρίξω από το τσούξιμο και να τρέξω σαν την δαιμονισμένη να ξανακάνω μπάνιο να το βγάλω από πάνω μου αυτό το πράγμα, ο "εργένης" να νομίζει ότι είναι αυθυποβολή επειδή δεν περνάω καλά εδώ που ήρθα, και να βγάζω σάλια από το στόμα από την ναυτία χωρίς την δύναμη να κάνω εμετό.
Σε χαμηλό φωτισμό στούκαρα στους τοίχους και η ημικρανία βαρούσε αδιάκοπα, οπότε πήγαμε στο νοσοκομείο. Το αστείο είναι ότι φαινόμουν σαν μην έχω τίποτα. Μόλις βέβαια περιέγραψα στους γιατρούς στα επείγοντα τι έχω το πήραν αρκετά σοβαρά. Στα επείγοντα με βάλαν ανάμεσα σε έναν παππού βοσκό ο οποίος ξερνούσε αδιάκοπα και έναν Ρουμάνο φυλακισμένο στις αγροτικές φυλακές.
"Μένεις εδώ;" "Όχι"
"Είσαι έγκυος;" "Όχι..." (Εκτός αν ξέρεις κάτι εσύ και ψάχνεις να μου το πεις με τρόπο)
"Δεν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης δλδ;" "Από όσο ξέρω όχι." (Γιατρός είσαι κάνε μου τεστ να ησυχάσεις."
Έρχεται ο νοσοκόμος ο οποίος ήταν ένας καθυστερημένος σπαστικός με τικ. Και φαντάσου αυτόν τον άνθρωπο να σου στοχεύει φλέβα. Δεν άντεχα να βλέπω. Στόχευσε 5 φορές και κατάφερε να μου πονέσει μέχρι πάνω το χέρι. Μου βάζουν ορό και με αφήνουν στην ησυχία μου.
Ο παππούς να φωνάζει "ΈΕΕεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεει" κάθε φορά που του ερχόταν εμετός ,κάθε μισό λεπτό δλδ, και ο φυλακισμένος να κάθεται ήσυχος για να μην τον στείλουν στην Αθήνα αλλά ο μπάτσος που τον συνόδευε να κόβει βόλτες.
Έρχεται ο σπαστικός με μια ένεση και μου λέει "Γυρίστε μπρούμυτα παρακαλώ!". Εκείνη την στιγμή θυμήθηκα τι εσώρουχο φορούσα, ένα δαντελωτό διχτάκι κεντημένο που μόνο βρακί δεν το λες καθώς είναι όλα στην φόρα και το μαυρισμένο κωλαράκι μου με τις κρέμες, λάδια, κτλ, που το πλακώνω διαρκώς σε κοινή θέα όλων αυτών + των 5 γιατρών στα επείγοντα + του όποιου άλλου έμπαινε αλλά κυριώς σκέφτηκα ότι μετά θα του έδινα μπουνιά από τον πόνο που θα μου προκαλούσε ο αγαρμπάνθρωπος. Και έτσι άρχισα να κάνω την σπαστική και εγώ.
"Αχ, όχι, δεν υπάρχει περίπτωση, δώστε μου να πιω ότι θέλετε αλλά όχι αυτό, έχω ψυχολογικό με τις βελόνες, κλαψ, κλαψ, θέλω την μαμά μου....."
"Είναι εντολή!" μου λέει κουνώντας απειλητικά την ένεση.
Και εκεί αποφάσισα να τα παίξω όλα για όλα και να στριγκλίσω και να κλάψω προκειμένου να το αποφύγω. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να το τραβήξω πολύ γιατί είχα ήδη ζαλίσει το κεφάλι του γιατρού, ο παππούς και ο φυλακισμένος είχαν βγάλει τον σκασμό και είχαν στήσει για να δούνε τι θα γίνει, οπότε γρήγορα έδωσε την συναίνεση του να μου το βάλουν στον όρο. Τόσο μπούφοι! Δηλαδή ήταν τόοοοσο δύσκολο να το σκεφτούν από την αρχή!
Ξαναέρχεται η γιατρός "Αυτό που σε ρώτησα πριν...." με κοιτάει με νόημα "η απάντηση είναι όχι;;;". Στο τέλος θα με κάνεις να το πιστέψω ότι είμαι μου ήρθε να της πως αλλά κρατήθηκα και της απαντάω "Κοίτα η περίοδος μου τελειώσε πριν από 10 μέρες, εάν είμαι τότε, τι να πω...". "Καλά, καλά" μου λέει και με στέλνει για ακτινογραφίες.
Η ακτινατζού δεν πρωτοτύπισε διόλου και στο "Μήπως..." της απάντησα ένα κατηγορηματικό "ΟΧΙ" και ησυχάσαμε.
"Έχεις άλατα και μικροκρυστάλλους στον αυχένα σου για αυτό σε πιάνει ημικρανία και ίλιγγος."
Ο εργένης έξω χεσμένος.
"Έχω άλατα"
"Ουφ, και το είχα πάρει απόφαση, είπα ότι δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου, είχα αρχίσει να έχω προτιμήσεις, κοριτσάκι θέλω τελικά..."
"Κοίτα, είναι μικροκρύσταλλοι δεν είναι κοριτσάκι αλλά άμα θες το βάζουμε μπρος απόψε.." Δεν θα με τρελάνετε εσείς, εγώ θα σας τρελάνω!
"Μμμμμ.."

Περιμένοντας τις εξετάσεις έβαζα το χέρι μου με τον ορό στην κοιλιά μου για να ανακουφιστώ και η νοσοκόμα με κοιτούσε σαν να είμαι ΝΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ! ΜΗΝ ΜΕ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ!

Από σήμερα πρέπει να αρχίσω φυσιοθεραπείες αλλά θα μου έρχονται γενικά αυτοί οι πόνοι και πρέπει να μάθω να ζω με αυτό. Τουλάχιστον όμως στο επόμενο περίεργο βλέμμα θα τους έχω στο χέρι "Ιλιγγική συνδρομή" οπότε σταμάτα να με φαντάζεσαι μανούλα!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς πλάκα νομίζω ότι αυτό είναι αυχενικό. Υπάρχει ένας Ρώσος ορθοπεδικός στην Αθήνα που με κάτι ασκήσεις σπάει τα άλατα. Γιατρός κανονικός είναι. Αν θες να σου στείλω το τηλ στο email. Δε λέει νέα κοπέλα να έχεις τέτοια προβλήματα.

gnostosagnostos είπε...

ρε συ...μηπως εισαι εγκυος τελικα????
χαχαχαχα!!!
μια χαρα εισαι βρε!
κανε λιγα μπανια και ολα θα περασουν....
α!και που εισαι...για καλο και για κακο παρε προφυλαξεις!!!

mamma είπε...

Μικρό μου, δεν είναι αυτές οι ασθένειες για την ηλικία σου.

Πάντως σίγουρα δεν είσαι έγ....;! καλά ντε, μη βαράς. Μια 'ρώτηση έκανα.

Φιλιά, περαστικά και να πεις του φίλου σου να σε προσέχει γιατί η mamma έχει μεγάλη αδυναμία στη Drama.

DonnaBella είπε...

"auhenikos" iliggos sthn hlikia sou, xlwmo ews pethameno. yparxei klinikh ontothta pou legetai "migrainous related vertigo" , dhladh iliggos + hmikrania. an genika pasxeis apo hmikranies, exeis oikogeneiako istoriko hmikranias, h diagnwsh (pou ginetai me ena kalo istoriko) einai poly pithanh. h fysiotherapeia pou sou edwsan den tha kanei tipota. an exeis syxna tetoia epeisodia (iliggo + hmkikranies, h mono hmikranies) mporeis na pareis kapoia farmaka gia na ta apofygeis, an einai ligotero syxna (as poume ligotero apo 2 meres to mhna) exei farmaka opws to immigan pou stamata ta symptwmata. an pali o iliggos einai to thema, k prwth fora eixes hmikrania, ta pragmata allazoun. na pas na deis enan kalo (k sxetika neo) neurologo, pou na exei kanei sto exwteriko kalh mou. an de vgaleis akrh, let me know, I could help.

aggelo είπε...

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ...
ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ...
ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ...
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΟΜΩΣ ΕΕΕΕΕ....
ΩΧ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...

manetarius είπε...

Αχ τι περνάμε κι εμείς οι έγκυες! Εμένα για έναν πόνο στον αυχένα με έστειλαν να κάνω μέχρι αξονική! Τελικά είχα μια κοίλη... ναι ..στον αυχένα.. πως λέμε κάλο στον εγκέφαλο;
Περαστικά!

(δε λες καλά που δεν ήταν καμια γουρουνογρίπη; χαααχα..)

Ανώνυμος είπε...

Κουμπάρο βρήκατε;

dominic είπε...

otan gennithei to bebe ...an psaxneis gia nona apeythinsou se mena......lol!!
oso gia ton auxeniko....perastika sou glykia mou kai euxomai na min einai kati shmantiko!!! filiaaaaaa

DRAMA QUEEN είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΩ ΚΟΜΜΕΝΤ!!!
ΓΙΟΥΠΙ!!!!

(ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η Microsoft και ο Bill Gates και η yahoo... ή μάλλον όχι τους εύχομαι να μείνουν αγάμητοι, στο διάολο δεν μπορώ να κάνω comment τόσο καιρό!)

Ουφ και τώρα που ξεθύμανα αρχίσω

Ανώνυμε,
σε ευχαριστώ πάρα πολύ, βασικά ναι θα ήθελα να μου το στείλεις γιατί δεν μπορώ να πω ότι είμαι και εντελώς καλά από προχθές. Το ξέρω ότι παραείμαι μικρή για αυχενικό αλλά έχουμε ιστορικό στην οικογένεια αναντάμ παπαντάμ.
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ! :)

Γνωστέ,
Χοχοχο... δεν είναι αστείο, πρόσεχε τι κοροϊδευεις γιατί έρχεται και η σειρά σου..!!!! :PPppppppp

Προφυλάξεις όταν κάνω μπάνια ΠΑΝΤΑ παίρνω... ΚΑΙ αντηλιακό ΚΑΙ μπρατζάκια! :ΡΡΡ

DRAMA QUEEN είπε...

mamma,
το ξέρω, και η γιατρός με κοίταξε με συμπόνοια όταν είδε την ακτινογραφία...

Τα φιλιά μου και σε σένα και στον HUGE(μου αρέσει δεν ξέρω γιατί του πάει :)

Εντάξει δεν μπορώ να πω με προσέχει. Προθυμοποιήθηκε να τελειώσει και το παζλ μου 1.500 κομμάτια που δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ υπομονή, το βλέπει και ζαλίζεται.

Ευχαριστώ για την αδυναμία, νιώθω ήδη καλύτερα! ;)

Donna Bella,
Λοιπόν έτσι όπως το περιγράφεις, αυτό νιώθω ότι είχα. Αυχενικό και πονοκεφάλους έχουμε, αλλά φυσικά πρωτοτύπισα (πάλι) καθώς στα 14 με είχε πιάσει ημικρανία που έμεινα νοσοκομείο για μέρες. Θυμάμαι ότι μου μούδιαζε και το χέρι. Κάναμε αξονικές τα πάντα, ήταν υπερκόπωση.

Το έχω ξαναπάθει και ήταν υπερκόπωση. Το παθαίνω 2 φορές τον χρόνο μετά από πολύ κούραση αλλά κρατάει μέρες. Το αστείο είναι ότι δεν κουράζομαι καθόλου αυτές τις μέρες, αυτόν τον μήνα. Το αντίθετο, δεν έχω τι να κάνω τόσο ελεύθερο χρόνο που έχω.
Vertigo Vomex μου δώσαν και ένα άλλο.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως βλέπω έχεις ΦΟΒΕΡΕΣ γνώσεις επί του θέματος! ΓΟΥΑΟΥ! :)
(I feel safe!)

DRAMA QUEEN είπε...

@aggelo
Ναι, ναι να μας ζήσουν τα άλατα και όταν μεγαλώσουν θα γίνουν αλυκές και θα τα βαφτίσουμε Κάλας!
Τώρα (τότε) γύρισες από την δουλειά ή από έξω;

@manetarius
Ωχ, ρε μανιταράκι μου! Με συμπονείς και σε συμπονώ αλλά αυτή η κοίλη δεν είναι σοβαρή; Θα πας χειρουργείο για να την αφαιρέσεις;

Θα κάνουμε group στο facebook
"Αλληλεγύη μεταξύ αυχένων" για να δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλον!

DRAMA QUEEN είπε...

Sa1nt,
Ναι εσένα!
(Γελάω ή δεν γελάω; Κι αν γελάω γιατί γελάω; :P )

Από κάτω ευρέθη και η νονά και το όνομα αυτής dominic!
Να το βάλεις στο σωστό το δρόμο το παιδί περιμένω από εσένα... Μουαχαχαχαχαχχαχααχα!
(Κοίτα για πλάκα τα λέω, μην τα πάρεις σοβαρά και το βάλεις όντως στο σωστό τον δρόμο καήκαμε όλοι μαζί!):Ρ

Μερσί κουμπάρα, δεν βαριέσαι... θα βαρεθεί και θα φύγει και αυτό!
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Το τηλ σου το έστειλα στο email του προφιλ σου.

DRAMA QUEEN είπε...

Ανώνυμε, ευχαριστώ, το πήρα! :)

dominic είπε...

ennoeite koumpara....me sena mama kai me mena nona to paidi tha epilegei panta tous swstous lathos dromous!!!! ee pwss!!! lol :))))

DRAMA QUEEN είπε...

LOL! Μου άρεσε αυτό με τους σωστούς λάθος δρόμους... Μου άρεσε πολύ...
:)