27.6.09

"Μαλένα" με βολιώτικο τσίπουρο

Η αλήθεια είναι πως είχα πάει μικρή κανά δυο φορές αλλά σήμερα αποφασίσαμε το πρωί να ξεκινήσουμε για Βόλο, μιας και ο "εργένης" σπούδασε εκεί και "ξέρει τα καλύτερα".
Κάναμε αισίως και "αμήν, Παναγία μου" και επιτέλους το πρώτο μπάνιο και αφού έφυγε και το προσωπικό από το beach bar, (είχε νυχτώσει κιόλας) πεινασμένοι σαν λύκοι ξεκινήσαμε για τα τσιπουράδικα.
Αν και Σάββατο βράδυ εμείς σκάσαμε μύτη με σαγιονάρα από το μπανάκι μας και στρωθήκαμε. Ο "εργένης" ενημερώνει τον σερβιτόρο- ιδιοκτήτη ποιοι από την παρέα του παντρεύτηκαν-εύονται όσο εγώ νιώθω δύο μάτια καρφωμένα πάνω μου. Στο δίπλα τραπέζι στην άκρη καθόταν ένας πιτσιρικάς γύρω στα 11 με 13 (είναι και σκασμένα τα αγοράκια σε αυτές τις ηλικίες, ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι μικρά και ψηλά ή μεγάλα και κοντά) που σκάναρε τα πόδια μου από πάνω μέχρι κάτω με ζουμ στο σορτσάκι όσο πιο (α)διακριτικά μπορούσε. Τον κοιτάω (= "σε βλέπω!"), κοκκινίζει και μαζεύεται.
Είχανε βγει οικογενειακώς με μια αδερφή της γιαγιάς του γεροντοκόρη τρομακτική που γκάριζε, γιαγιά, παππούς, μαμά, μπαμπάς, κτλ, και ο μικρός του αδερφός απέναντι του. Δεν δίνω σημασία και ξαναγυρνάω στο πιο σημαντικό πράγμα του κόσμου εκείνη την στιγμή, το φαγητό μου. Και επειδή κρύωνα, ο "εργένης" έρχεται και κάθεται δίπλα μου οπότε αναγκαστικά καθόμουν δίπλα στον μικρό. Ο μικρός του αδερφός του λέει να παίξουν με τις κάρτες, τίποτα. Να πάνε να παίξουν με τα άλλα παιδάκια, τίποτα. Κάθεται ακόμα πιο βαθιά μέσα στην καρέκλα έτσι όπως αντιγράφαμε και εμείς μικρά για να μην φαίνεται που κοιτάμε. Γυρνάω ψάχνοντας τον σερβιτόρο, να σου τον πάλι δειλά να σκανάρει τα πόδια. Τώρα ή είχε φετίχ ή θα καρφωνόταν ακόμα περισσότερο μάλλον αν ανέβαινε το βλέμμα. Σε κάποια φάση σηκώνομαι για να πάρω την τσάντα μου από απέναντι και στο ξανακάθισμα ο "εργένης" είχε κατουρηθεί από τα γέλια (όσο πιο διακριτικά μπορούσε και χωρίς να του έχω πει τίποτα για το θέμα) μου λέει "Πάει, αυτό ήταν. Η πρώτη του .... ".
Φυσικά γελάμε χωρίς να μας καταλάβει για να μην του δημιουργήσουμε και τραύματα του παιδιού και αρχίζουμε να λέμε *(&&+κίες DQ: "Μπράβο το παιδί. Μεγαλώνει με σωστά πρότυπα", ο "εργένης": "Θα τον δείρω σαν επένδυση, γιατί όταν θα γίνει 25, εγώ θα είμαι 50 και τότε αυτόν θα κοιτάς", "Α, ρε Ηρώδη" και καρ καρ καρ και μπουχουχου και εγώ να λέω "Πιο σιγά, μην του δημιουργήσουμε τραύματα". Κάθε φορά που κοιτούσαμε διακριτικά δίπλα ο πιτσιρικάς κολλημένος εκεί. Σιγά σιγά το μεγάλο οικογενειακό τραπέζι άρχισε να αδειάζει στην μέση, ο μικρός να του μιλάνε οι θείες θείοι του και με το ζόρι να ακούει και να απαντάει, αφού είχε απορροφηθεί.
Ζητάμε λογαριασμό και πάω τουαλέτα. Στην επιστροφή βρήκα τον παππού να κάθεται στην θέση του μικρού έχοντας στραμμένη πλάτη την καρέκλα προς τα εμένα να κοιτάει αυστηρά τον μικρό, ο μικρός στην μέση του τραπεζιού σαν γδαρμένο σκυλί, η γιαγιά και θεία φανερά ενοχλημένες και με το που σηκωνόμαστε να φύγουμε με σκανάρει από πάνω μέχρι κάτω η μαμά, ο παππούς και όλο το σόι εκτός από τον μικρό.
Δεν ένιωσα άσχημα γιατί δεν με στραβοκοιτούσαν ήταν ανιχνευτικές οι ματιές τους, αν και ήταν μεγάλο σόι είναι η αλήθεια, πάντως σχεδόν λυπήθηκα για τον μικρό. Ελπίζω να μην τα άκουσε στο σπίτι.
Ο ¨εργένης" γελούσε για την επόμενη μισή ώρα. Από τότε με λέει "Μαλένα". Αύριο θα το έχει ξεχάσει ευτυχώς.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι του μικρού κάποια στγμή να βρεθεί μια κοπέλα που να τον ''καθοδηγήσει'' σωστά. :Ρ

mamma είπε...

γουάου! εφεξής θα υπάρχεις στο μυαλό ένος αρσενικό ως το πρότυπο της γυναίκας, λίγο είναι αυτό;

υγ. "ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι μικρά και ψηλά ή μεγάλα και κοντά"
το δικό μας πάντως είναι μικρό και ψηλό :-P

gnostosagnostos είπε...

απο μικρο και απο τρελο μαθαινεις την αληθεια
αρα....εχεις ωραια ποδια :P

Stratos Bacalis είπε...

Και δεν έχει μόνο πόδια ωραία, σας το βεβαιώνω!

dominic είπε...

...xaxaxaxaaaaaaaaa teleio skhniko...poso tha thela na vlepa ton pitsiriko..!!! xaxaxaxa...
xmmm.....hmoun sigouri apthn arxh pou se diavaza oti kati wraio yphrxe epanw sou .....twra lynete to mysthrio!!! WRAIA PODIA..xaxaxaxaxa!! ta filia mou!!!
:)))))))))

DRAMA QUEEN είπε...

Ανώνυμε....
ΚΑΙ ΕΓΩ! Χαχαχαχαχαχα! Πίστεψέ με!

mamma,
Ε, ναι! Τιμή μου δεν το συζητάω! :P

Αν σου πω ότι το σκέφτηκα ΠΟΛΥ πριν γράψω ηλικια. Αλλά επειδή έχω ξάδερφο στα 11 πιο μικρός αποκλείεται να ήταν. 11 εώς 14, εκεί.

Γνωστέ,
πολύ χαίρομαι αλλά και ο μικρός πρέπει να μάθει την διακριτικότητα όσο μεγαλώνει, δεν νομίζεις;
Ναι, ναι, μου φύγαν όλες οι ανασφάλειες!

Στράτο,
Τώρα να δεις πως μου φύγαν ΟΛΕΣ οι ανασφάλειες!
(Τα λεφτά στον λογαριασμό που ξέρω;)
:P

Dominic,
Χαχαχαχχαχαχαχαχαχα! Η φάτσα του ΔΕΝ υπάρχει!
Χχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Φαίνεται στον τρόπο που γράφω, ε;
Πολλά φιλιά!

:)

JD είπε...

βρε τον μικρο....
Μαλενα τυχερη εισαι, εγω θυμαμαι κανα δυο φορες να εχω φαει τρελα χαστουκια σε αυτη την ηλικια για τετοια θεματα! (βεβαιως δε κοιταζα μονο αλλα οκ...)

DRAMA QUEEN είπε...

Βρε τον JD...
Μας έλειψες βρε!
Που είσαι εσύ!
Όλα οκ με τα τρεξίματα τώρα;

Βασικά το πιο σωστό από όλα θα ήταν να του έλεγα εγώ "Τι κοιτάς ρε;" αλλά να μην επενέβαινε ΚΑΘΟΛΟΥ η οικογένεια. Πράγμα ανέφικτο φυσικά. Για αυτό έκανα και πως δεν καταλάβαινα για να μην φάει κανένα χαστούκι ο μικρός και είναι κρίμα.

Καλά ρε χούφτωνες κιόλας; Ντροπήηηη σου!

Ανώνυμος είπε...

Τσίπουρο έπινε τουλάχιστον;

DRAMA QUEEN είπε...

Όχι μωρέ το καημένο. Τι να πιει και αυτό. Κοκα-κόλες σαν και εμένα. Στην 4η μου έκανε και παρατήρηση ο σερβιτόρος ότι πίνω πολλές.