9.5.09

E Γκρικ Νάιτ Άουτ - Ο Ψυχαναγκασμός της στεναχώριας που ονομάζουν διασκέδαση

Είναι από αυτά που δεν μπορείς να λείψεις ούτε να αποφύγεις γιατί τον αγαπάς πολύ τον άλλον που γιορτάζει και σας βγάζει έξω και χαίρεσαι να χαίρεται απλά.

Ρεμπετάδικο στις 11
Ψυχοπλακωτικά δωμάτια με διακόσμηση βγαλμένη από ταινία τρόμου γιατί σε περίπτωση σεισμού θα τεμαχιζόμασταν όλοι από τους μπαλτάδες/χατζάρες/και άλλα εργαλεία χασάπη που θα πέφταν πάνω μας. Ξεπερνάς τον φόβο ή μαθαίνεις να τον διαχειρίζεσαι καλύτερα και πίνεις για να χαλαρώσεις. Το κρασί ξύδι, οι πατάτες, και όλα τα τοιαύτα κατευθείαν από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Και ξεκινάει η μουσική, το συνθεσάιζερ δηλαδή να παίζει το τέμπο "ραγίζει απόψε η πενιά". Φωτορυθμικά ντίσκο να γράφουν πολύχρωμα νερά πάνω στο σιγκούνι της καραγκούνας που ήταν καρφιτσωμένο τον τοίχο (και εκεί φαντάζεσαι τον Τζον Τραβόλτα ως η Τάσους) και μια τραγουδίστρια που δεν ξέρω από που την ανέστησαν που πρώτο της μέλημα μόλις βγήκε από τον τάφο ήταν να κάνει λίφτινγκ.
Το κέφι απογειώθηκε από τους θαμώνες που χτυπούσαν κάτι κουδούνες για πρόβατα για να γουστάρουμε και όταν βγήκε το kinder έκπληξη (η ποικιλία με τα κρέατα) κλείναμε τα μάτια για να μην βλέπουμε τι τρώμε. Φυσικά οι καούρες μετά από αυτό το δεν-θέλω-να-ξέρω-τι-έφαγα-δεν-θα-ρωτήσω-για-αυτό-μην-μου-πεις ήρθαν να κάνουν το ζορισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο μου να γίνει κανονική ξυνίλα.
Μπήκα χαρούμενη βγήκα βρίζοντας μέσα από τα δόντια μου.

Σκυλάδικο στις 3
Πρώτο τραπέζι πίστα με λαϊκές αοιδούς να τραγουδάνε Καζαντζίδη και Μητροπάνο με τσιριχτή φωνή λες και έχεις βάλει το cd να παίζει πιο γρήγορα, σε ένα σημείο έκλεισα διακριτικά το αριστερό μου αυτί. Με τράβηξαν στην πίστα για μπέλι ντάσινγκ, αυτό που χόρευα θύμιζε πιο πολύ μάμπο αλλά ευτυχώς επειδή είχα ντυθεί ο εαυτός μου, φαινόμουν ότι δεν το είχα. Κάθισα αισίως με όλα τα άκρα μου στην θέση τους από την πίστα (πατινάζ από τα γαρύφαλα) και προσπάθησα να καπνίσω και πιω ακόμα περισσότερο.
Φυσικά για να περάσεις και καλά πρέπει να μην απειλείσαι. Να μην έχουν βάλει σκοπό να σε αφήσουν τυφλή οι διπλανοί σου από κοτσάνι γαρούφαλου. Ούτε να τινάζεσαι κάθε τρεις και λίγο από πέταλα. Με το ρεπερτόριο να μας κάνει να νιώθουμε λες και έχουμε χάσει δικό μας άνθρωπο και είμαστε στην κηδεία του, καθόμασταν σαν τις Μεγάλες Παρασκευές και δεδομένου του γαρύφαλου που έρεε ενσαρκώναμε τον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής.
Προσπαθούσα να κάνω χαρούμενες σκέψεις όσο έπαιζε το Αλίμονο αλλά μάταια. Το γέλιο στα πρόσωπα μας ήρθε από τους θαμώνες. 5οάρηδες από γάμο να σκάνε σαν τα καρπούζια στην πίστα αφού τα δώσαν όλα στον χορό με φιγούρες που ξύπνησε ο Νουρέγεφ μέσα στο ουίσκι που πίναν, ο κλαρινατζής να κοζάρει με νόημα την φίλη μας όσο φυσάει τις νότες, και να νιώθω ότι είμαι σε κωλάδικο, καθώς είχαν σχολάσει τα κορίτσια από τα διπλανά μαγαζιά διανθίζοντας το οπτικό μας πεδίο με πολύ γυμνό.
Το πρόγραμμα δεν άργησε να κάνει στροφή στην κατάθλιψη στο σημείο που κατάλαβα πως είχα τελειώσει όλους τους ξηρούς καρπούς. Και αφού απέφυγα με τον γνωστό μου τρόπο όταν γίνομαι αντικοινωνικός άνθρωπος γνωριμίες στο σκυλάδικο στις 7 το πρωί, ήρθε η λυτρωτική ώρα γυρίσω σπιτάκι μου, στο ψαράκι μου, στις πιτζαμούλες μου, σε ένα ειρηνικό, φιλήσυχο περιβάλλον που βασιλεύει η χαρά και η γαλήνη.

26 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

καταρχην τα ρεμπεταδικα τα σιχαινομαι
στα σκυλαδικα πηγαινα δεν μπορω να πω αλλα πλεον στα 33 μου πραγματικα δεν μου κανει τιποτε
πηγα τις προαλες στον κουρκουλη
ωραιο προγραμμα αλλα ξενερωσα γιατι δεν μου αρεσει πλεον αυτος ο τροπος διασκεδασης
ειμαι σε φαση να βρω τι μου αρεσει ..

TeddyBoy είπε...

* * * * *

Κείμενο 5 αστέρων! Για το ύφος, για το χιούμορ και κυρίως για την ουσία του.

Εγώ πάντως τους λογαριασμούς μου με τον ελληνικό βλαχομπαρόκ τρόπο διασκέδασης, τους έχω κλείσει από την εφηβική μου ηλικία.

Οι καλοί μου φίλοι γνωρίζουν (και αποδέχονται) ότι αν επιλέξουν αυτό τον τρόπο διασκέδασης, εγώ απλά δεν θα είμαι εκεί. Ευτυχώς όμως, αυτό συμβαίνει σπανιότατα!

Ανώνυμος είπε...

Απολαυστικοτατο κειμενο! Σαν να το εβλεπα μπροστα μου και με ελουζε κρυος ιδρωτας στην αναγνωση. Παλι καλα σπανιως εχω ζησει αντιστοιχα σκηνικα.
Μια απο τα γιδια με TeddyBoy i suppose.
Οσο σκεφτομαι οτι εχω να παω σε γαμο σε ολιγους μηνες και αφου συνελθω απο το σοκ και σε δευτερο και μετα απο αυτο, σε τριτο.
Ατιμη φαμιλια τι μου κανεις. Μπε.

dsquared είπε...

Χα, χα! Τι νομιζεις οτι ειμαι γεροπαραξενη που κλειστικα φετο το χειμωνα σπιτι μου.
Ασε εχω ζησει πολλακις τετοιες νυχτες απειρου καλους.
din

Ανώνυμος είπε...

Θεά! Θεά!
Καλό μου, μη στεναχωριέσαι... πλησιάζουν οι μέρες! Κατεβαίνει η μία και μοναδική ατίθαση στο Ελλαδιστάν για καλοκαιρινές διακοπές! Θα ρθω να σε πάω ΕΓΩ στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕΜΠΕΤΑΔΙΚΑ, βρε!!! ΑΧΑχαΧαχΑΧαχαΧ

τα φιλάκια μου

DRAMA QUEEN είπε...

@ΓνωστέΆγνωστε
Βοήθεια σου και εσένα!

@TeddyBoy
(έχω κοκκινίσει και θα ήθελα να ευχαριστήσω την μαμά μου, την Μαντόνα... :P)
Η περίπτωση αυτή ήταν το σπανότατα αγαπητέ μου!

@poontangdee
Καλωσήρθες και ευχαριστώ πολύ. :)
Την συμπαράστασή μου και μια συμβουλή: Πιες μέχρι να έχεις παραισθήσεις! Δεν βρίσκω άλλη λύση.
Και εγώ έχω να πάω σε γάμο και μάλιστα δεν είναι δικοί μου φίλοι απλά θα συνοδεύω, αλλά υποσχέθηκε πως απλά θα πάμε στην εκκλησία (στην αυλή μην φανταστείς) και θα γλιτώσω το "γλέντι".

DRAMA QUEEN είπε...

@dsquared
Καλωσήρθες και εσύ, προς Θεού δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που δεν βγαίνουν έξω αντίθετα τους θαυμάζουν που μπορούν και το κάνουν γιατί εγώ θα πάθω.
Εκείνη την βραδιά θα ήθελα να εγώ να είμαι στον καναπέ μου...

@Ατίθασο
Έρχεσαι βρε;
Σοβαρά μιλάς;
Ετοιμάζω το σκισμένο μου τζην για να κάνουμε αποτοξίνωση (μαζί με την μπάντα του δήμου και τον σημαιοστολισμό για την υποδοχή σου)!

Τα φιλιά μου! :)

dsquared είπε...

Kalh soy mera!
Ayto ennoo kai ego oti protimo ton kanape mou apo tin anyparkti A8hnaiki nyxta.
din

dominic είπε...

''σε περίπτωση σεισμού θα τεμαχιζόμασταν όλοι από τους μπαλτάδες/χατζάρες/και άλλα εργαλεία χασάπη που θα πέφταν πάνω μας. Ξεπερνάς τον φόβο ή μαθαίνεις να τον διαχειρίζεσαι καλύτερα και πίνεις για να χαλαρώσεις.'' ...nomizw oti tha gelaw meres m auto...
koritsi mou euge mou ftiaxes thn diathesh kai xafnika skefthka oles tis treles skepseis pou kanw kai gw se tetoiou eidous diaskedaseis!! xaxaxaxa...
Euxomai allo kako na mhn se vrei...glykia mou ...Polla Filia!!

manetarius είπε...

Ωχ... μου θύμησες την έξοδο μου μια βδομάδα πριν το γάμο μου... που με τσακώσαν κάτι φίλες (που δεν είχαν πατήσει ποτέ στα μπουζούκια από ιδεολογία για τον τέεοιου τύπου πολιτισμό) και με πήγαν στον Καραφώτη... δεν έχω περάσει πιο χάλια στη ζωή μου... φυσικά ούτε κι οι φίλες μου.. και ουτε και θα το ξανακάνουμε!
Τελικά προτιμώ τα πιτζάμα πάρτυ με ποπ κόρν, πατατάκια, κοκα κόλες, μπύρες και dvd!!

DRAMA QUEEN είπε...

@dsquared
Καλημέρα! :)
Όχι και ανύπαρκτη μωρέ... εντάξει...
Την επόμενη μέρα πήγα στο καλύτερο πάρτυ που έχω πάει στην Ελλάδα φέτος.
Υπάρχει ελπίδα!

@dominic
Καλημέρα γλυκειά μου καλή εβδομάδα και θεωρώ την ευχή σου πολύτιμη. :)
Αν ανεβάσω φωτογραφίες θα δεις ότι δεν είμαι υπερβολή σε αυτό που λέω. Αλήθεια...
Μακρυά αυτές οι σκέψεις καλή μου. Μακρυά!

@manetarius
Είσαι τυχερή που δεν είμαι φίλη σου γιατί θα σου έφερνα stripper ντυμμένo ναύτη να σε αναγκάζει να το χουφτώσεις!
Πραγματικά είσαι τυχερή!
Στο σπίτι θα στον έφερνα και εγώ θα πετούσα pop-corn βάζοντας στόχο το στήθος του! :P
Καλημέρα! :)

dsquared είπε...

Εννοεις σε σπιτι ή σε club? An ηταν σε μαγαζι πες το και σε μας.
din

DRAMA QUEEN είπε...

Ήταν στημένο σε "αποθήκη" με προσκλήσεις...
Δυστυχώς. :(

Ανώνυμος είπε...

Όταν η πλειονότητα των ελλήνων ψηφίζει Καραμανλή για κάθαρση, δεν είναι τυχαίο ότι διασκεδάζει και σε τέτοια μέρη. Χοχοχο

DRAMA QUEEN είπε...

Σωστό....

Ανώνυμος είπε...

Αχ δεν μπορω να γινω λιαρδα. Γιατι αμα γινεσαι λιαρδα ενω δεν περνας καλα, γαμησε τα. Εκτος αν τα περναω μετρια, οποτε και θα πεσω μεσα στην χυτρα με την μπυρα/κρασι/σσσαμπανια για να περασει και η υπολοιπη ωρα μετρια.

Εγω την εχω πουλεψει. Πρωτα η κολλητη, μετα ο αδερφος και τελος η ξαδερφη. Αρα τα "γλεντια" δεν τα γλυτωνω! Οιμε.

dsquared είπε...

ΕΕεεεε, ετσι ξερω και εγω. Αρα καταλιγουμε οτι η βραδινη ζωη στην Αθηνα ειναι μετριαντζα (αντε για να μην ειμαι σκληρη).
din

Ανώνυμος είπε...

Πες τα για τα ρεμπετάδικα....βρε ουστ από εκεί...που θα πάω να κλειστώ σε ρεμπετάδικο...
έχω άποψη για αυτό
ήδη η ΖΩΗ μας είναι πολύ δύσκολη....γιατί να πάω σε ρεμπετάδικο..για να κόψω τις φλέβες??απαπαππαπαπαπα
ΖΑΜΕ!

Yannis Kapnidis είπε...

Αυτού του είδους η διασκέδαση έχει τα κακά της, αλλά έχει και την πλάκα της. Τώρα αυτό το θέαμα με τους πενηντάρηδες στην πίστα πληρώνεται με τίποτα;;;

Αν βέβαια δεν σου αρέσει καθόλου, τότε... καιρός να αλλάξεις παρέες! ...τουλάχιστον για τις βραδινές εξόδους! Νομίζω ήρθε η ώρα! Σκέψου το!

manetarius είπε...

..@#$%&^.. γιατί δεν σε γνώρισα νωρίτερα; χαχαχααα...

island είπε...

Το έχει πει ο Τζιμάκος άλλωστε: "Λίγο μπουζουκάκι για να μην χάσουμε τον πελάτη" αλλά εσύ το παράκανες. Όπως και αυτός εδώ

DRAMA QUEEN είπε...

@poontangdee
Ωχ! Τι να σου πω.. αν έτσι έχουν τα πράγματα, μην ακούς τις δικές μου συμβουλές..γιατί θα σε σπρώξω στα ναρκωτικά! :P

@dsquared
Θα συμφωνήσω!

@glaykidarling
Καλωσήρθες και εσύ και καλημέρα! :)
Είναι η ζωή μας δύσκολη για περιττές δοκιμασίες ψυχαναγκαστικής μούρλας. Είναι!

DRAMA QUEEN είπε...

@Hellenic Potion
Πιο πολύ τους λυπόμουνα για να είμαι ειλικρινής. Απλά είναι τελευταία φορά που ακολουθώ σε τέτοιο σκηνικό, δεν χαλάς φιλιές δεκαετίας και άνω επειδή τα γούστα σου είναι διαφορετικά.
Καλημέρα! :)

@manetarius
Ποτέ δεν είναι αργά για τον χαμένο χρόνο! :P

@island
Το διάβασα, αλλά αυτός τα ήθελε (συγνώμη κιόλας δλδ) και τα μεθεόρτια του βγήκαν ξινά, εγώ μάλλον είμαι σε προχωρημένο στάδιο αλκοολισμού και δεν είχα ούτε πονοκέφαλο την επομένη. Άσε που δεν πήρα και stop μαζί μου! :P

the heckler είπε...

Τα μπουζούκια μου θυμίζουν τις παρελάσεις των σχολείων στις εθνικές εορτές, πάνε όλοι οι γυμνοσάλιαγκες για να απολαύσουν μίνι και μπούτι...

aggelo είπε...

Α ΕΓΩ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ... ΟΥΤΕ ΚΑΝ... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ...

Σοφία είπε...

Αααααχ να κι ένα καλό που έχω γλιτώσει τόσα χρόνια στην Αλβιώνα :-)