19.2.09

Sweet lies VS bitter truth: 0-1

Το ψέμα είναι μέσα στα 4 χ που δεν ανέχομαι σε μια σχέση και δεν ανέχομαι από κανέναν γενικότερα. Δεν λέω και δεν θέλω να μου λένε. Χρυσός κανόνας για να καταλάβεις αν ο άλλος λέει ψέματα είναι να τον ξαναρωτήσεις μετά από 15 μέρες σε ανύποπτο χρόνο.

Συνήθως το ψέμα φαίνεται από τις τύψεις που νιώθει ο άλλος όταν στο λέει. Γενικά δεν ρωτάω. Δεν ρωτάω τίποτα. Δεν ψάχνω κινητά, δεν ψαχουλεύω σπίτια. Ακριβώς για αυτό και κοιμάμαι ήσυχη και δεν υποφέρω από ζήλιες. Ακριβώς επειδή δεν ρωτάω λοιπόν η έκρηξη των τύψεων είναι πάρα πολύ εμφανής. Συνήθως σε παίρνει την άλλη μέρα το απόγευμα να σου πει τι του συνέβη χθες. Ο καλός ψεύτης θα σου πει κάτι πολύ ακραίο «Άσε, έχασα το κινητό μου αλλά το βρήκα». Ο κακός ψεύτης θα ξεχάσει κάτι σημαντικό «Πήγαμε στο σπίτι του Αντώνη και γύρισα στις 10» (πως γίνεται αυτό αφού ο Αντώνης πιάνει δουλειά στις 8;). Πάντως όλοι οι ψεύτες δεν μπορούν να σου πουν λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την ώρα. Επίσης μετά το ψέμα, αν είναι κέρατο πέφτει δωράκι, υπομένουν απίστευτα την αδιαφορία και το γράψιμο σου και το ότι δεν έχεις χρόνο να βρεθείτε. Νομίζουν ότι τους τιμωρεί ο Θεός υποσυνείδητα, αλλά τους τιμωρείς εσύ συνειδητά. Σε πρήζουν στα τηλέφωνα για να «ελέγχουν» την κατάσταση, γιατί κρίνουν από το εαυτό τους και νομίζουν πως θα κάνεις τα ίδια, είναι μες την γλύκα αλλά με φοβερή νευρικότητα να κρύβεται στον τόνο της φωνής τους.
Μετά από 15 μέρες λοιπόν λες κάτι άσχετο γύρω από το σκηνικό «Έκανα τελικά το τάδε, εκείνο το βράδυ που είχες γυρίσει στις 5:30, ε; 5:30 δεν είχατε γυρίσει; Έτσι μου είχες πει…» . Η αλήθεια είναι πως σου είπε ότι γύρισε στις 2:30, αλλά επειδή κανέναν ψεύτης δεν θυμάται τι ψέματα λέει και δεν θέλει να ανοίξει και το θέμα αναγκαστικά συμφωνεί μαζί σου.
Ή απλά τον ρωτάς λεπτομέρειες σε ένδειξη συμπαράστασης «Αχ, βρε καλό μου και ΠΩΣ το βρήκες τελικά το κινητό σου;». Άπαξ και τον εκνευρίζουν οι ερωτήσεις ή τα λέει και πιο αργά και πιο σιγά από ότι μιλάει συνήθως και δεν σε κοιτάζει, άστα! Άστον δηλαδη!
Και εκεί έχεις διπλοτσεκάρει ότι σου λέει ένα καλό παραμύθι μεν, αλλά χωρίς δράκο και ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του από την ζωή σου. Κανένας ψεύτης δεν το κάνει μόνο μία φορά. Γιατί γίνονται η εύκολη λύση μετά για όλα. Για να αποφεύγεις καταστάσεις, για να ομορφαίνεις την ασχήμια, για να κάνεις τον άλλον αυτό που θες, και ξυπνάς μια μέρα και καταρρέουν όλα γύρω σου. Για αυτό και το ψέμα το έχω και στα 4 χ. Ας είναι η πρώτη φορά που σου λέει ψέματα και η τελευταία.

Υ.Γ. Αν έχεις διάθεση να παίξεις και δεν σε νοιάζει και ιδιαίτερα, το καλύτερο είναι να πεις το ίδιο περίπου ακραίο ψέμα με αυτόν χωρίς να το συνδέεις όμως με το δικό του σκηνικό «Άσε, έχασα το κινητό μου χθες αλλά το βρήκα κάτω από το κρεβάτι». Αν καταφέρει να κρατηθεί και να μην σκάσει στα γέλια, τον έχεις διαολίσει γιατί ξέρει ότι ξέρεις και πρέπει να κάνει πως δεν ξέρει για να μην καρφωθεί. Αν του κόβει και λίγο παραπάνω θα καταλάβει από μόνος του πως η παράσταση τελείωσε.

11 σχόλια:

DRAMA QUEEN είπε...

Το ίδιο ισχύει και για τις ψεύτρες, δεν κάνουμε διακρίσεις..

Kostas L.A. είπε...

"Συνήθως το ψέμα φαίνεται από τις τύψεις που νιώθει ο άλλος όταν στο λέει. Γενικά δεν ρωτάω. Δεν ρωτάω τίποτα. Δεν ψάχνω κινητά, δεν ψαχουλεύω σπίτια. Ακριβώς για αυτό και κοιμάμαι ήσυχη και δεν υποφέρω από ζήλιες.."

Σου δινω 10 βαθμους αμεσως απο αυτο!!

Παντα μου την εσπαγαν ασχημα οσες εκαναν ολα αυτα..και το χειροτερο,το εκαναν χωρις να εχω δωσει αφορμη!!Ξερουμε προφανως τι ακολουθησε μετα απο ολα αυτα.. :)

DRAMA QUEEN είπε...

Merci!
"10 points pour Drama Queen"
(το 12άρι ας πάει στον Σάκη! Χαχαχαχα!)

Τις χώρισες για αυτό;

Μου το έχουν κάνει αλλά δεν έφτασα να χωρίσω για αυτό. Απλά κάνω μια πολιτισμένη και ήρεμη συζήτηση για το πρόβλημα που έχει ο άλλος (γιατί η παθολογική ζήλια είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μου) και αν καταλάβει το λάθος του και δεν επαναληφθεί, it's ok...

Kostas L.A. είπε...

τις χωρισα μετα απο 15 συζητησεις..
κι αφου ενιωθα πως δεν θα καταλαβαιναν ποτε..μια και ημουν σαν εγκλωβισμενος σε μια σχεση που μπηκα με τη θεληση μου(it hurts)!!

στην τελικη κανεις δεν ειναι παιχνιδι κανενος,ουτε και κτημα!!
δυστυχως καποιοι δεν το καταλαβαινουν με τιποτα!!

DRAMA QUEEN είπε...

"στην τελικη κανεις δεν ειναι παιχνιδι κανενος,ουτε και κτημα!!
δυστυχως καποιοι δεν το καταλαβαινουν με τιποτα!!"

Και το 12άρι σου ανήκει δικαιωματικά πλέον!

Κάπου είχα διαβάσει ένα πολύ ωραίο
"Οι χειρότερες φυλακές είναι αυτές που επιλέγεις να μπεις" (κάπως έτσι)

Πλέον δεν είμαι τόσο απόλυτη. Εννοώ ότι πάντα θα σκέφτομαι ελεύθερα αυτό που θέλω και κανείς δεν μπορεί να σου καταπιέσει το cogito.
Είπαμε, το πρόβλημα της παθολογικής ζήλιας του άλλου είναι του άλλου. Δεν με αφορά. Δεν με αγγίζει. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Εκτός κι αν σε σκάσει τελείως, οπότε ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

JD είπε...

Καλώς με/σε βρήκες/α!
Σε παρακαλώ διέγραψε το post γιατί χαλάς την πιάτσα (είμαι άθλιος ε; ) :p

Πέραν της πλάκας έχεις δίκιο! Αλλά για να δώσω και εγώ μια συμβουλή στους φίλους ψεύτες:
Πείτε τη μεγαλύτερη καφρίλα! Μου έφαγε το κινητό ένας δεινόσαυρος κλπ! Μετά όλα πάνε αυτομάτως...

DRAMA QUEEN είπε...

Μην αγχώνεσαι, δεν χαλάω την πιάτσα, θέλουν και τα πιστεύουν τα ψέμματα, καταβάθος ΟΛΟΙ ξέρουμε πότε μας λένε ψέματα.

Χαχαχα! Μπορεί να έσκαγα στα γέλια αν το άκουγα, αλλά μετά θα ξεκινούσε το θέατρο του παραλόγου. "Δεν είμαι η Drama Queen, είμαι η Χιονάτη, και εσύ ένας από τους 7 νάνους!" Χαχαχαχα!

JD είπε...

Ναι θα ειμαι ο δευτερος (2τερος) νανος!

Εγω οταν μου λενε ψεμματα δεν το καταλαβαινω παντως!Μαλλον φταιει που ειμαι αγνος και καλοκαγαθος ανθρωπας!ε;

DRAMA QUEEN είπε...

Αν αυτό πιστεύεις, τότε μάλλον έτσι θα είναι.
Δεν έχω επιχειρήματα για να υποστηρίξω μια δεύτερη άποψη, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ανώνυμος είπε...

τζηζ, φτου, κακά τα ψέματα! Κι όποιος μας παραμυθιάζει να του πρηστεί η γλώσσα...

Κάπου διάβασα:
Σοφό είναι να πιστεύεις μόνο τα μισά απ' αυτά που σου λένε...
Έξυπνο είναι να ξέρεις ποια μισά ακριβώς!

Καλώς σε βρήκα και με βρήκες Drama Queen :)
τα φιλιά μου εκ Βιέννης

DRAMA QUEEN είπε...

Χαχαχαχα! Μου άρεσε αυτό, θα το χρησιμοποιώ και εγώ!

Μεγάλη μου χαρά, Ατίθασο Πνεύμα! :)
Τα φιλιά μου από το laptop μου και όπου κι αν βρίσκομαι όσο θα διαβαζόμαστε!