27.1.09

SEX AND THE CITY

Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πάνε που την παρακολουθώ αυτή την σειρά. Έχω μαλώσει με γκόμενο για αυτό, έχω την έχω επιβάλει αυταρχικά στον συγκάτοικο μου στην τηλεόραση του σαλονιού και δεν σήκωνα τηλέφωνο και στις επαναλήψεις. Έλεγα πως τόσο stylish θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, χαιρόμουν όταν οι φίλες μου με αποκαλούσαν Κάρυ Μπράντσο και για την συλλογή με τις γόβες που σιγά σιγά γινόταν βουνό στην ντουλάπα. Με τις φίλες μου παρομοιάζαμε τον Μήτσο με τον Mr. Big, το σκηνικό που έγινε χθες με το τάδε επεισόδιο, και την συμπεριφορά της Άννας με της Σαμάνθας. Έβρισκα τόσες πολλές ομοιότητες και το θεωρούσα βγαλμένο από την ζωή. (Την ζωή του Μανχάταν βέβαια που δεν θα ζήσω ποτέ, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία).

Μέχρι χθες. Χθες το βράδυ ακριβώς έπαθα το ίδιο με το «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι» όταν ήμουνα μικρή, το ίδιο ξαφνικά με τότε. Το έκλεισα εκνευρισμένη και με έπιασε μια αναγούλα ακόμα στην ιδέα αυτού που είδα. Αναγούλα, ναι.

Είναι εκνευριστικά ανώριμες όλες τους.

Η Κάρυ κάνει σαν μωρό διαρκώς, και νομίζει πως μπορεί να αναλύσει έναν άνθρωπο που ελάχιστα ξέρει, μια σχέση δύο μηνών σαν να είναι καινούργια θεωρία κβαντομηχανικής, αντιδράει σαν υστέρω, και είναι πάρα πολύ επικριτική στους άντρες με την τραγική πινελιά που πιστεύει ότι είναι και σωστή. Επίσης είναι και ανεύθυνη. Βασικά είναι ένα 14χρονο με τα λεφτά μιας 40άρας. Πληγώνεται γιατί εθελοτυφλεί, και προβληματίζεται γιατί δεν ξέρει τι θέλει με μια δυνατή ένεση άγχους πως για κάποιο λόγο ο χρόνος τελειώνει. Ψάχνει τον τέλειο άντρα και όχι την τέλεια αγάπη, καθώς το lifestyle είναι αυτό που τα κάνει όλα. Είναι τραγικός ο συνδυασμός της εφηβικής ανωριμότητας και της τόσο ματαιόδοξης κυνικότητας με την οποία κρίνει τους ανθρώπους.

Για την Σάρλοτ δεν έχω λόγια. Αναρωτιέμαι γιατί μένει στην Ν. Υόρκη και δεν πιάνει γίδια σε κανά χωριό. Είναι σαν να έχει ξεπηδήσει από διαφήμιση κονσέρβας του 50. Παράτα τα όλα για έναν άντρα και μετά πάθε κρίση. Όχι, Σάρλοτ μου, ήθελες και το έκανες, οπότε μάθε επιτέλους τώρα που σαρανταρίζεις να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου για τον εαυτό σου. Κατά τα άλλα μαρουλόφυλλο για μυαλό.

Η Σαμάνθα είναι η μόνη με συναισθηματική αυτογνωσία και που ξέρει τι θέλει. Η μόνη που εκφράζεται και είναι ενεργητική σε μια σχέση. Επαγγελματικά βέβαια συμπεριφέρεται σαν κατίνα. Δεν είναι δυνατόν να είναι η δουλειά σου δημόσιες σχέσεις να λες fucking ανά δύο λέξεις, προκειμένου να γίνει η δουλειά σου γιατί έτσι δεν γίνεται ΠΟΤΕ η δουλειά σου.

Τέλος η Μιράντα μας. Γκρινιάζει στον γκόμενο της ότι έχει και μυαλό επειδή πήγαν για σεξοθεραπεία 4 μέρες σε ένα βουνό. Αυτό το κάνεις στο πρώτο έτος, που βγαίνεις από το δωμάτιο για τροφή δεν είναι λόγος να σε πιάσει κρίση στα 40 σου. Έκανε ψυχοθεραπεία παλιά επειδή ένας γκόμενος δεν την πήρε τηλέφωνο. Άμα δεν έχεις πραγματικά προβλήματα και έχεις λεφτά και χρόνο για πέταμα αυτά παθαίνεις.

13 σχόλια:

mahler76 είπε...

λίγα για την Σαρλοτ που είναι το άλτερ έγκο μου.

Stratos Bacalis είπε...

Πέστα χρυσόστομη... εγώ από τότε σχεδόν που ξεκίνησε τα λέω και δε με ακούει κανείς... άκου βγαλμένο από τη ζωή...

mamma είπε...

Το έβλεπα, το ομολογώ. Τώρα δεν αντέχω ούτε δυό ατάκες. Ειδικά αυτή η Σαρλότ, έλεος πιά κοπέλα μου (σόρρυ mahler76) άντε πιάσε τα γίδια που λέει κι η Drama Queen :-P

mahler76 είπε...

Η Σκάρλετ είναι απλά qiouria βρε δεν είναι βλάχα.

Stratos Bacalis είπε...

Βλαχάρα περιωπής! Ακούς να μην περιμένει προγαμιαίο σύμφωνο από μελλοντικό πάμπλουτο σύζυγο! Άρα από χωριό της Μοντάνα κατέβηκε.

mahler76 είπε...

to αθώα στην ψυχή και καλοπροαίρετη το λέμε βλαχιά? shame on you man.

Ανώνυμος είπε...

αθώα στην ψυχή και καλοπροαίρετη, το "για τη φουκαριάρα τη μάνα της" ξέχασες...χοχοχο

mahler76 είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα

DRAMA QUEEN είπε...

guys,

περίμενα να καώ στην πυρρά για αυτό το post αλλά τελικά το διασκεδάζουμε βλέπω και χαίρομαι. :)

Δεν έχω να πω κάτι άλλο, έβγαλα όλη μου την λάβα όταν το έγραφα.

TeddyBoy είπε...

Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Είσαι η πρώτη γυναίκα που ακούω να λιδωρεί το 'ευαγγέλιο'.

Έχω υποβληθεί για μακρά περίοδο στο βασανιστήριο που υπέβαλες τον συγκάτοικο σου και έχω ψυχολογικά τραύματα (όλες οι σαιζόν, μονοκοπανιά).

Είχα ορκιστεί ότι αν ξανάκουγα ότι είναι βγαλμένο απ' τη ζωή, θα έκανα φονικό!

Πίστεψε με, το τελευταίο πράγμα που θα κοιτάξει ένας άντρας σε μια γυναίκα, είναι αν τα παπούτσια της είναι Manolo Blahnik!

ZwZw είπε...

Επιτέλους ακούω κάποιον να μιλάει για τη σιχαμένη τη Σαρλότ όπως ακριβώς θα πρεπε. Εγω θα ρθω για να προσθέσω τη λέξη "κλαψομούνα"....

ethanandthecity είπε...

Συμφωνώ περί Κάρυ. Από τότε που παράτησε τον στρωμένο και καλό παιδί Έηνταν για τις ροχάλες του μεγάλου χάθηκε και το τελευταίο ίχνος συμπάθειας που έτρεφα για πάρτη της

DRAMA QUEEN είπε...

@Teddy Boy

Μην με κάνεις να νιώθω κι άλλες τύψεις... Ο συγκάτοικος μου δεν μου το κρατάει...
Σε συμπονώ πάντως.
Μεταξύ γυναικών είναι οι κόντρες για τα παπούτσια, αλλά μια χαρά τα προσέχετε και εσείς οι άντρες...

@Ζωζώ

Βλέπεις ΠΟΣΟΙ συμφωνούν

@ Ethan

Νομίζω πως και για μένα εκεί ήταν η αρχή του τέλους. Μέχρι και η αγάπη προς τον σκύλο του μου άρεζε στον Έηνταν.