17.1.09

Η ΤΡΕΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ!

Πρόσφατα φιλοξενήσαμε έναν φίλο μας Καναδό που μένει στο Λονδίνο. Νεκρή ώρα για το εκδρομικό πρόγραμμα η 8 το απόγευμα, ανοίξαμε να δει ελληνική τηλεόραση.

Με το που άρχισε το δελτίο μας ρώτησε αν έπιασε (πάλι) κάπου φωτιά και αν έγινε κάπου βομβιστική επίθεση. Τίποτα από τα δύο φυσικά δεν συμβαίνει Γενάρη μήνα σε τούτη δω την γη, και του εξήγησα ότι μιλούσε για την παγκόσμια οικονομική κρίση εκείνη την στιγμή.

Ακολούθησε μια μεγάλη παύση από μέρος του, καθώς ορθρά συμπαίρανε ο έρμος ο άνθρωπος από το πολύ αγχωμένο τόνο της φωνής της δημοσιογράφου, τα γουρλωμένα της μάτια, το φρύδι να σηκώνεται απειλητικά, και 18.000 άλλοι δημοσιογράφοι να εμφανίζονται σαν σίφουνες στα παράθυρα, λες και το τέλος του κόσμου είναι προ των πυλών.

Το δελτίο του προκάλεσε τόσο στρες που μας παρακάλεσε να το κλείσουμε.
Να πω εδώ πως η Αγγλία είναι η 3η φορά που περνάει οικονομική κρίση μεταπολεμικά (και τέτοιες ειδήσεις ΔΕΝ ακούνε οι άνθρωποι), πως η Ελλάδα δεν θα επιρρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση (αυτοκινητοβιομηχανία ΔΕΝ έχουμε), και πως η κρίση που περνάμε είναι αποτέλεσμα δικής μας κακής οικονομίας τα τελευταία 3ο χρόνια. Μόνοι μας σηκώσαμε τα χέρια και βγάλαμε τα μάτια μας πάλι.

Αυτό εξηγούσα στον Καναδό, και πως έτσι μας τρομοκρατούνε οι ειδήσεις στην ευρωπαϊκή μας Ζιμπάμπουε για να μην αναλάβει κανένα ελληνικό κόμμα τις ευθύνες προεκλογικά.

Πάντα μας φταίει κάποιος άλλος.

13 σχόλια:

mamma είπε...

Ο καναδός έπαθε πολιτισμικό σοκ φαντάζομαι.

Σοφία είπε...

Ούτε κι εγώ αντέχω να δω ειδήσεις στην Ελλάδα. Αλαφιάζομαι!

DRAMA QUEEN είπε...

@ mamma
Και λίγα λες...
Ζήτησε να καπνίσει μετά!

@ Σοφία
Πραγματικά ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΞΗ για να το περιγράψω ΔΕΝ θα έβρισκα. Και χαίρομαι που συμφωνείς γιατί όταν στην Αγγλία βλέπω ειδήσεις εστιάζουν στην λύση του προβλήματος παρά να κάνουν σαν κατίνες "Ωχ, αμάν Παναγία τι κακό μας βρήκε!"

Σοφία είπε...

Νομίζω ότι στην Αγγλία η διαφορά είναι πως απλά λένε τις ειδήσεις καθαρά, ήρεμα, και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά (δηλαδή κάνουν αυτό για το οποίο θα πρέπει να πληρώνεται ένας δημοσιογράφος). Στην Ελλάδα προφανώς οι δημοσιογράφοι πληρώνονται για να δημιουργήσουν πανικό, και μάλλον πληρώνονται με ποσοστά - όσο πιο πολύ πανικό σπείρεις τόσο πιο μεγάλο το μπόνους. Άσχετα αν ο πανικός είναι δικαιολογημένος ή όχι.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, μάλλον παίρνουν έξτρα όσο λιγότερα καταλάβει ο οπαδός (σόρρυ ο τηλεθεατής ήθελα να πω). Μόνο έτσι εξηγούνται τα παράθυρα και τα ουρλιαχτά.

mahler76 είπε...

χαχαχα, την φαντάζομαι την Τρέμη ως Bin Landen Girl (κατά το James Bond Girl) και τρελαίνομαι!!! χαχαχαχα

Stratos Bacalis είπε...

Μόνο ειδήσεις δεν είναι οι ελληνικές... του είπες και πόσο κρατάνε ή του το κράτησες για έκπληξη?

DRAMA QUEEN είπε...

@Σοφία
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι...
Όντως μοιάζει με γήπεδο αυτό που βλέπουμε, και η άποψη(οι ατελείωτες απόψεις) που ακούγονται είναι όλος ο τηλεοπτικός χρόνος του δελτίου όταν η είδηση γίνεται επιγραμματικά στην αρχή. Είναι αποπροσανατολιστικό για τον "οπαδό", έχεις δίκιο.

@Mahler
ΛΟΛ και πάλι ΛΟΛ και ατελείωτα ΛΟΛ αυτό αξίζει Photoshopιά!

@Στράτος
Όχι, όχι...

Και ΦΥΣΙΚΑ δεν το γυρίσαμε στο ΣΤΑΡ!

Θα ήταν πάααααρα πολυ για μπορέσει να το διαχειριστεί!

beth είπε...

nai kamia διαφωνια ΒΕΒΑΙΑ για την τρισαθλια κατασταση που επικρατει στην ελλαδα, αλλα και στις υπολοιπες χωρες μη φανταστεις πως ειναι και πολλλλλυυυυ διαφορετικα τα πραγματα. συνιθιζω να ενημερωνομαι απο τον γραπτο τυπο των αλλων χωρων και λίγες ειναι οι φυλλαδες που με ικανοποιησαν λιγακι και αυτες. η δημοσιογραφια παντα και παντου κατα την ταπεινη μου αποψη φερεφωνίζει

DRAMA QUEEN είπε...

@beth
Κοίτα, ο γραπτός λόγος έχει κάτι το πολύ "άνετο" για τον αναγνώστη που δεν είναι θεατής. Τον αποφορτίζει από τον κατακλισμό συναισθημάτων που του δημιουργεί όλο αυτό το αρχαίο δράμα που βλέπουμε κάθε βράδυ.
Δεν συμφωνώ και τόσο μαζί σου με την έννοια ότι έχω κάτσει και έχω διαβάσει(όσα καταλάβαινα από την γλώσσα) γαλλική αθλητική εφημερίδα (άσχετη από αθλητικά, έτσι;). Ήταν αξιοπρεπέσταση, και σαν layout, δηλαδή δεν τολμώ να την συγκρίνω με τις εγχώριες.
Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε την σελίδα 3 της Sun είναι γιατί είμαστε πουριτανοί και δεν έχουμε τόσες για να τα δείχνουν κάθε μέρα...

Ανώνυμος είπε...

@Beth

sorry alla zo londino, opote mallon exo kai to dikaioma na ekfero pio apoliti apopsi... dikio exei i mikri drama queen. to ifos ton eidiseon einai entelos diaforetiko apo to poetically exagerated elliniko show pou apokaleite "eidiseis". Exei stigmes pou diskoleftika poli na vro ousiastikes diafores metaksi enos ellinikou deltiou eidiseon kai proinou/mesimerianou teleShow.. me oksizene, fridi, kai ourliaxto...Anyway... i alitheia einai pantos oti oute sto uk i enimerosi apo tis tileoptikes eidiseis einai akrivos olokliromeni gia emena.. gia pola themata isa isa pou ksinoun tin epifaneia..Alla gia afto iparxoun kai oi sovares efimerides, kai ta sovara talk show.. kai akoma perissotero, sxedon oles oi efimerides tou kosmou anevasmenes sto net stin aggliki glossa. Telika gia emena to thema kouventas einai allo kai oxi i gkrinia gia afto pou mas potizoun apo tis eidiseis.. As min ksexname oti i tv provalei kata geniki omologia ton meso oro koultouras mias xoras.. Eidika oi eidiseis sto prime time, i glossa to ifos, kai i thematologia, einai kathari aktinografia tou mesou politi. Opote mallon afto pou vlepoume stis eidiseis einai i kathimerinotita tis epikoinonias anametaksi mas, ta thelo mas provalonte se eikones me travigmena xaraktiristika, kai o ti xara! mporeis na iremiseis .. iparxei ponos kai drama pantou..Mallon tha eprepe na tromaksoume an filtraroume tous eaftous mas mesa apo afton ton kathrefti

beth είπε...

mporw na pw sth zozo kai sth drama queen pws simfwnw mazi sas mallon den eksefrasa swsta tin 8esh moy.

TeddyBoy είπε...

Και εγώ πάντα αυτό σκεφτόμουν για την Τρέμη. Παρουσιάζει σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου!

Φαντάσου να ήταν πολεμικός ανταποκριτής στη Γάζα!

Καλημέρα σας.

DRAMA QUEEN είπε...

@Teddy Boy
Χαχαχαχαχαχαχα!

Σαν αυτούς τους τρελούς που κυκλοφορούν και χτυπάν και ένα κουδούνι και σου γκαρίζουν πως πρέπει να μετανοήσεις για την αμαρτωλή σου ύπαρξη γιατί ΑΥΡΙΟ είναι το τέλος του κόσμου.

Αν ήταν στην Γάζα θα χε τελειώσει ο πόλεμος, φίλε μου! Μια να σήκωνε το φρυδι στους Ισαηλινούς, μια στους Παλαιστίνιους, ποιος γενναίος θα βρισκότανε νομίζεις να του βαστάει να επιτεθεί αν βρισκόταν η Τρέμη ανάμεσα;

Καλημέρα :)