27.11.10

Ice, ice baby!

Όχι δεν ξέθαψα εκείνες τις απαίσιες που καταντάνε υπέροχες παντελόνες της εποχής του τραγουδιού από την ντουλάπα της μαμάς μου, αλλά έχει παγώσει ο κ@λος μου γιατί έχει -5 και έχει πάγο παντού.



Βασικά είμαι με το πουλόβερ του Εργένη μες το σπίτι, εκείνα που τσιμπάνε γιατί είναι μάλλινα μάλλινα, πληκτρολογώ μέσα από τα μανίκια σχεδόν, και είμαι μία μπάλα από πάνω. Θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι και 100 κιλά με αδύνατα πόδια με αυτά που φοράω, θα μπορούσα να γίνω ένας τόφαλος και να μην το πάρει κανείς χαμπάρι με το στυλ "boyfriend" που έχω υιοθετήσει από ανάγκη, γιατί τα γυναικεία ρούχα είναι τα πλέον αντιπρακτικά, εκτός και αν πρόκειται για στολή σκι.

Λόγω κρύου τα μαλλιά μου θέλουν λούσιμο κάθε μέρα σχεδόν επειδή λαδώνουν ενώ έχω ξηρά μαλλιά σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Φυσικά δεν υπάρχει χειρότερο γιατί δεν μου πάει η καρδιά να ξεβρακωθώ για να μπω στην μπανιέρα ούτε για αστείο. Πραγματικά αν δεν είχα να βγω έξω στην κενονία θα πλενόμουν ξανά με το καλό όταν ανέβαινε η θερμοκρασία. Φυσικά δεν ξέρω πόσα κιλά είμαι γιατί να ανέβω στην ζυγαριά με τα εσώρουχα, ούτε για αστείο, απλά λέω πως είμαι στα ίδια.

Εγώ ξεχάσει ότι έχω σώμα θαμμένο κάτω από φανέλες, κορμάκια, μάλλινα καλσόν και κάλτσες. Το μόνο που θυμάμαι είναι τα χέρια που ξεφλουδίζονται, έχουν κοπεί, έχουν και λίγο γράσο γιατί μου βγήκε η αλυσίδα από το ποδήλατο σε κεντρική λεωφόρο και τα θυμάμαι γιατί με "τραβάνε" ακόμα και τώρα που γράφω, όχι για κανένα άλλο λόγο. Υπάρχει και ένα καλό στην όλη υπόθεση βέβαια ότι μαζί με το σώμα μου ξέχασα και το σουτιέν καθώς είναι παντελώς άχρηστο. Χθες έβαλα έτσι για να το θυμηθώ, και ένιωσα μια καταπίεση και το πέταξα πάλι.

Φυσικά το ποδήλατο, ποδήλατο. Α... όλα και όλα! Οι μηχανές των αυτοκινήτων έχουν πρόβλημα, εσύ κύριος ζεσταίνεσαι. Το θέμα είναι να γκαζώνεις και να μην σταματάς, ούτε στο κόκκινο γιατί αν κρυώσουν τα πόδια σου και πάθεις καμιά κράμπα δεν θα μπορείς να κάνεις ποδήλατο μετά.


Αγαπητοί καπνιστές,
Μη γελιέστε. Το τσιγάρο δεν κόβεται επειδή παγώνει η ανάσα σου. Δεν καπνίζω μέσα στο σπίτι, βασικά το σιχαίνομαι να βρωμάει τσιγαρίλα, και θέλω να καπνίζω μετά τις 6 το απόγευμα. Έχω βάλει στόχους και πολύ περήφανα ανακοινώνω πως κάνω 1-5 τσιγάρα την ημέρα πλέον. Αλλά ρε φίλε με τον υπέροχο εσπρέσσο μόκα που έκανα με τα χεράκια μου και τον πασπάλισα και με κακάο από επάνω και έτσι όπως άχνιζε, βγήκα στους -3 σήμερα στις 7 το πρωί στο μπαλκόνι σαν τον τρόφιμο ψυχιατρίου που λέει και η μάνα μου να καπνίσω.

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν θα μπορώ να πάω αύριο στην πλατεία που μαζευόμαστε και κάνουμε χούλα χουπ πίνοντας μπύρες. ΦΑΚ!

Υ.Γ. Θα αγοράζω παγοπέδιλα σαν κίνηση στρατηγικής! Αφού μου αρέσει το πατινάζ να έχω ένα λόγο να χαίρομαι για το παγόκρυο. Και να βγαίνω από το σπίτι επίσης για να πάω μέχρι το παγοδρόμιο...

Υ.Γ.2 Κομμένο το ποδήλατο. Ρίχνει ΤΟΣΟ ΧΙΟΝΙ όσο δεν έχω ξαναδει στη ζωή μου.

Υ.Γ.3 Στην φωτογραφία ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.

24.11.10

Γιατί η μόρφωση δεν πρέπει να είναι για όλους

Κάνω το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία σε ένα πολύ σνομπ και "λόρδικο" πανεπιστήμιο που όταν το λέω στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες κατουριούνται πάνω τους. Γιατί δεν ξέρουν.
Προς μεγάλη τους μαλακία με ψήφισαν και φέτος απουσία μου ως πρόεδρο της χρονιάς αλλά καλά να πάθουν γιατί εγώ πέρυσι κατάλαβα ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν ισχύει σε αυτή την χώρα και έχω αναφέρει ότι ο πάππος μου ήταν αντάρτης. Το σύστημα βέβαια εδώ δεν είναι ΤΟΣΟ εξοργιστικό όσο στην Ελλάδα και συνήθως τα πράγματα λειτουργούν και βρίσκεις τον υπεύθυνο να στο λύσει. Βέβαια το ιστορικό πλαίσιο των πανεπιστημίων ήταν για να σπουδάζουν οι λόρδοι, τα διοικούσαν οι λόρδοι, τα έχουν (ναι εννοώ τα έχουν σαν ιδιοκτήσια και σαν επιχείρηση) λόρδοι ακόμα.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε το forum (γενική συνέλευση) με τον πρύτανη. Έναν γλοιώδη τύπο που φυσικά είναι μπλεγμένος στα πολιτικά και φυσικά είναι Tori (συντηρικός) όπως και ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, άλλος μαλάκας και αυτός να τριγυρνάς με κουστούμι και να λέει μπούρδες αντί να σπουδάζει. Φυσικά και δεν ήθελε να μπει σε πολιτικές συζητήσεις (ειλικρινά δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο σκοπός της
συνέλευσης) και όταν του είπα για την ποιότητα, γιατί καλέ μου αν γεμίζεις το πανεπιστήμιο με κινεζάκια που δεν μπορούν να αρθρώσουν τι σπουδάζουν πάει η φήμη σου και το χαρτί μου εμένα κάηκε, που είπε ότι δεν μπορεί να μου απαντήσει.
Οφ δε ρέκορτ είπε στον Αυστριακό μου ότι "Δεν έχει νόημα η μόρφωση να είναι για όλους." Όχι ότι μου πέσαν τα μαλλιά, καθώς δεν περίμενα καλύτερη στάση, επειδή είναι στην θέση που είναι γιατί έχει σφίξει τα χέρια με το σύστημα και όχι για τις διοικητικές τους ικανότητες, αλλά με βάση ποιο λογικό επιχείρημα δεν έχει λογική η μόρφωση να είναι για όλους; "Μην με ρωτάς, δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω απόψεις που δεν ενστερνίζομαι." μου απάντησε ο Αυστριακός. Μου γεννήθηκε όμως η απορία ΓΙΑΤΙ να μην έχει νόημα. Σίγουρα "σαλαγάς" πιο εύκολα ένα κοπάδι πρόβατα από ένα κοπάδι λύκων. Αλλά εκτός από τον εύκολο σφετερισμό του ευρύ κοινού ποιος θα μπορούσε να είναι
άλλος λόγος να μην θέλεις να δημιουργήσεις σκεπτόμενα άτομα σε μια κοινωνία;
Αυτά μετά από μια βδομάδα που άρχισα να πιστεύω ότι δεν είναι τελείως βόιδινα και πρόβατα. Και για όσους δεν ξέρουν κάνω quote:
"Σοβαρά επεισόδια πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής διαδήλωσης χιλιάδων φοιτητών και καθηγητών στην Αγγλία, για την ανακοίνωση της κυβέρνησης περί τριπλασιασμού των ετησίων διδάκτρων στα πανεπιστήμια της χώρας, στις 9.000 λίρες. Κεντρικό κτίριο του Λονδίνου έχει καταληφθεί από φοιτητές, με τις συγκρούσεις να εντείνονται στο κέντρο της πόλης.
Η εισήγηση για την αύξηση των διδάκτρων, που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, ανήκει στο λόρδο Μπράουν, που είχε αναλάβει να εξετάσει τη βιωσιμότητα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μετά τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση.
Όπως προβλέπει η επίμαχη πρόταση, οι φοιτητές θα λαμβάνουν δάνειο
για την κάλυψη των διδάκτρων, το οποίο θα αρχίζουν να αποπληρώνουν όταν αποκτήσουν ετήσιο εισόδημα 21.000 λιρών.
Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι φοιτητές πληρώνουν έως 3.290 λίρες για κάθε έτος σπουδών στα πανεπιστήμια της Αγγλίας.
"




Εγώ δίνω τώρα 3.000 λίρες γιατί είμαι Ευρωπαία. Λοιποί δίνουν πάνω από 9.000 λίρες τον χρόνο! Δηλαδή από του χρόνου η καθηγήτρια μπορεί να το κάνει πάνω από 22.000 λίρες
τον χρόνο γιατί στα μεταπτυχιακά δεν υπάρχει πλαφόν. Τουλάχιστον δεν θα φύγω με χρέος γιατί πληρώνει η μανούλα μου, αλλά μέχρι να φτάσεις στο σημείο να βγάζεις πάνω από 21.000 λίρες θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου απλά για ένα πτυχίο ούτε καν μεταπτυχιακό.

Το λογικό που σκέφτηκα λοιπόν είναι απλά ότι θα εισάγουν φοιτητές από την Κίνα, πλουσιόπαιδα που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, αγοράζουν πτυχία, αγοράζουν εξετάσεις και βαθμούς. Και ξοδεύουν λεφτά, όχι αστεία. Πάντα θεωρούσα μεγάλη εξυπνάδα των Άγγλων το ότι κάνανε βιομηχανία το ακαδημαϊκό τους σύστημα. Γενιές και γενιές άχρηστων και μη, Ελλήνων και μη έχουν αφήσει ε
κατομύρια λιρών σε πανεπιστήμια και ενοίκια εδώ, φεύγοντας με ένα χαρτί. Αλλά κοίτα αυτό! (Ας με συγχωρέσουν αυτοί που δεν το έχουν το Αγγλικό.)

Foreign students in UK to be hit hard by immigration cuts

Το λοιπόν έχουν 200.000 διεθνείς (μη Ευρωπαίους φοιτητές) και θέλουν να τους ρίξουν σε μερικές χιλιάδες. Εκεί τράβηξα τα μαλλιά μου. Πως γίνεται κάτι που αποδεδειγμένα σου φέρνει λεφτά να το κόβεις; Όμως όταν κάνεις τις λάθος ερωτήσεις, παίρνεις τις λάθος απαντήσεις.

Τα πράγματα είναι απλά. Οι Άγγλοι έχουν ανάγκη τους μετάναστες για εργατικό δυναμικό, γιατί ο αντίστοιχος Άγγλος ή ζει με επιδόματα και είναι 3ης γενιάς άνεργος ή έχει σπουδάσει και δουλεύει σε γραφείο ή του έκοψε και διδάσκει Αγγλικά στη Μεσόγειο.
Αν η μέση και η εργατική τάξη δεν σπουδάζει αυτόματα δημιουργεί πληθώρα ανειδίκευτων, άρα δεν χρειάζεται να εισάγει. Φυσικά ΔΕΝ θα σπουδάσει με τα δίδακτρα που θα φτάσουν σε αξιοσέβαστα ποσά. Όσο για το ποιος θα μπορεί να πληρώσει α
υτά τα εξωφρενικά δίδακτρα, μέση αστική τάξη θα είναι αυτή που θα μπει στη λούπα, και έτσι φυσικά η ψαλίδα θα μεγαλώσει, καθώς η φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όσο για το πως οι ήδη πλούσιοι δεν προτιμάνε να δίνουν λιγότερα, σίγουρα θα βρούνε την άκρη τους από την "κρίση" που πληρώνουμε εμείς. Φυσικά και τώρα καταλαβαίνω γιατί η μόρφωση δεν έχει νόημα να είναι για όλους.
















Θα μπορούσα να πω και άλλα, αλλά το βουλώνω λέγοντας πως ξέρω άτομα που βόδια μπήκαν και βόδια βγήκαν από το πανεπιστήμιο, καθώς και καλλιεργημένους ανειδίκευτους εργάτες, είναι διαφορετικά πράγμα η εκπαίδευση, η μόρφωηση και η παιδεία και πως η έλλειψη μέσης τάξης είναι φαινόμενο φτώχειας μιας κοινωνίας και τριτοκοσμικών χωρών.


Θυμάμαι εκείνο ποίημα του Μπρεχτ που έλεγε να μην διαβάσεις, να μην μορφωθείς, να μην σκεφτείς αφού βαριέσαι, και μετά θα έρθει ένας fuehrer να πάρει όλες τις αποφάσεις για σένα.. (κάπως)

15.11.10

A lot of understanding, skype & easy jet

Είναι απαραίτητα και ίσως και ό,τι χρειάζεσαι για μια "LOve LOng DInstance".
Με ρώτησαν προχθές και απάντησα εγώ.




Γενικά μην το κάνεις αν το αίμα σου βράζει, αν δεν το αξίζει πραγματικά ο άλλος αλλά και εσύ, αν δεν είναι στις προτεραιότητες σου αυτός ο άνθρωπος αυτός ή αν ταξιδεύεις πολύ/ μετακομίζεις συχνά.
Ή πάρ'τον μαζί σου ή τελείωνε. Αμάν πια!

And I will thank you for your collaboration.



Υ.Γ. Ίσως και ένας δονητής Jessica Rabbit που μου τον έχουν εκθειάσει τελευταίως.

6.11.10

Αυτός ο πούστης ο γάβρος και η "Ευρωπαϊκή" του καριέρα!

Και η πουτάνα η μπάλα. Χαλάνε την σχέση μας. Δεν υπάρχει επικοινωνία. (Δεν σηκώνει το τηλέφωνο όταν παίζουνε.)
Και τι την βλέπεις την ρημάδα αφού NA!

Ο Ταϋλανδός
πρώην συγκάτοικος κυκλοφορεί με αναπτήρα Ολυμπιακός. Επίσης η φίλη μου η Άραβας με μπρελόκ. Η αγάπη μου φροντίζει πολύ καλά για την διαφήμιση του Ολυμπιακού όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά ΚΑΙ στην Ασία πλέον. Βέεεεεεεεβαιαααααααααα....

3.11.10

Hoop the hoola sexyhooper!


Ax, είμαι κατενθουσιασμένη πιο πολύ από ότι είμαι πιασμένη. Φτύσε κατάμουτρα τους σφίχτερμαν στα γυμναστήρια, τις παλαβωμένες γκόμενες στις πιλάτες και την γιόγκα και κουνήστε τα κωλαράκια σας σαν να είστε σε πάρτυ! Ο χώρος δε που το έκανα είχε κάτι πεταμένους πίνακες, κάτι φυτά, μπαρ, ψυγεία..α! και ένα μικρόφωνο από τα 20s κάπου πίσω.
Χθες έκανα το πρώτο μου μάθημα. Λοιπόν καταρχάς δεν έχω μέση δαχτυλίδι, θεωρώ ότι δεν έχω και πολύ μέση, οπότε αν σου πέρασε από το μυαλό ότι ανατομικά μα, μου, κιλάκια και μπούρδες, δεν ισχύει, ξέχασε το. Κατά δεύτερον δεν έχω κάνει "κοριτσίστικα" αθλήματα, μπαλέτα, ενόργανη και δεν συμμαζεύεται και κατά τρίτον έχω δοκιμάσει πανάπειρες φορές να σηκώσω το γαμημένο το hoola hoop χωρίς ποτέ να τα καταφέρω. Αλλά με έψησε η φίλη μου η Ιρλανδέζα να την σπάσουμε στο πρώην γκομενάκι της τον Ισραηλινό που της έκλεψε την ιδέα ενώ αυτή ήθελε να πάει πρώτη (όχι δεν είναι 10χρονα και τα δυο τους) που αποφάσισα να την στηρίξω να γίνει η θεά hooper.
Πάμε στο "μάθημα" και είναι όλοι ένας και ένας. Ότι να ναι, ότι μπορείς να φανταστείς από κιλά, μπόι, φύλο, στυλάκι, ευτυχώς ήταν μια άλλη Αμερικανίδα που ήταν εξίσου ανίκανη μαζί μου. Αρχίζουν όλοι να hoopάρουν και να γουστάρουν και εγώ κάθομαι και τους κοιτάω προσπαθώντας να χαμογελάω χαριτωμένα. "Άντε" μου λέει η διπλανή μου, "Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις!" και συνέχισε να κουνάει τους γοφούς της.
"ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ." είπε και ελάλησε τόσο κλασσικά ο εαυτός μου σε άρνηση.
Η δασκάλα η Άννα αμφιβάλω κατά πολύ αν είναι γυμνάστρια. Προσωπική γνώμη ότι είνα χορεύτρια σε trance parties αλλά όταν είδα το χέρι της τρόμαξα. Ενώ είναι μικροσκοπική, να εύχεσαι να μην φας μπουνιά. "Λοιπόν κορίτσια.. ένα πόδι μπροστά κουνάτε γοφούς και κατεβαίνετε χαμηλά όταν νιώθετε ότι σας πέφτει, πετώντας τον κώλο σας έξω." Τι έριξα μια από αυτές τις επαγγελματικές ματιές που ρίχνω, που και καλά υπολογίζω κάθε κίνηση. Άντε να το δοκιμάσω λέω, παρά το σεξουαλικό υπονοούμενο.
Ε, εντάξει αυτό ήταν. Τι και αν μου έπεφτε. Τι κι αν άρχισα να ιδρώνω, τι και αν ψόφησα και πήραν φωτιά οι υπό εξαφάνιση κοιλιακοί μου. Ήταν σαν να είμαι σε ένα τα πιο ωραία πάρτυ έβερ. Χτυπιόμουν ξανά και ξανά αμετανόητα.
"Πάμε να κάνουμε τρικ τώρα".."Αυτή την στάση την λέω άβολο σεξ." Δεν θα μπορούσε να το περιγράψει καλύτερα. Τα χέρια πίσω από κεφάλι και , γέρνεις πίσω και αρχίσεις να χτυπιέσαι πηδώντας προς τα μπροστά κρατώντας φυσικά το hoola hoop. Όχι, εδώ θα στο χαλάσω. Το άβολο σεξ είναι όσο δύσκολο ακούγεται, δεν το κατάφερα. Αλλά κατάφερα το "Από πίσω άβολο σεξ" γέρνεις μπροστά και χτυπάς τον κώλο σου. Η Άννα το θεώρησε αναμενόμενο καθώς "Ναι, τα αγοράκια μάλλον είναι πιο συνηθισμένα στο πρώτο" είπε γελώντας.
Αποφασίσαμε να κάτσουμε και την δεύτερη ώρα, αφού ιδρώσαμε και ξαναιδρώσαμε και είχαμε μόλις αρχίσει να γουστάρουμε. "Και τώρα θα μάθουμε να το πετάμε ψηλά να το πιάνουμε με το χέρι μας και να το βάζουμε μέσα μας. Εδώ να πω ότι το hoola hoop θέλει πολύ γερά χέρια και δυνατή πλάτη. Ότι πιασίματα είχα στην πλάτη μου πέρασαν καθώς γυρνάς σφούρα σαν να είσαι μικρή ξανά και αν σου φύγει δεν πειράζει. Και τον αλλονών περίπατo πάνε.
Την δεύτερη ώρα ήρθε η Γερμανίδα φίλη της φίλης μου με μια άλλη που δεν ήμουν σίγουρη τι ήταν, σίγουρα Βησιγότθα και αυτή, λαοί όχι και τόσο γνωστοί για την χάρη και την θηλυκότητα τους. Χέλγκα. "Και τώρα αρχίστε να χορεύετε και να κάνετε βήματα!" Τέλος. Εγώ αρχίζω καριέρα ως hooper σας το λέω να το ξέρετε. Το έκανα με τα γόνατα μέχρι το στήθος. Κάναμε και άλλα και άλλα τρικ με το χέρι, με το πόδι. Τρικς για τα οποία έχω μελανιές σήμερα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μπορείς να καταλάβεις πως κάνει σεξ ο άλλος από τον τρόπο που κάνει hoola hoop. H φιλενάδα μου ας πούμε το κοιτούσε χαμογελώντας. Η Χέλγκα έκανε συνεχώς το ίδιο πράγμα με ένα ηλίθιο χαμόγελο καρφωμένο. Η φίλη της Χέλγκας ήταν το πιο άχαρο πλάσμα που έχω δει, μετά από μία ώρα είναι δυνατόν να μην το νιώθεις γύρω και να χτυπιέσαι σαν το χταπόδι-νταλικιέρι. Μια κοπέλα είχε δύο. Ναι, την ζήλεψα. Μια χοντρούλα και ψιλή ήταν τόσο χαριτωμένη που χαιρόμουν να την κοιτάω.
Όσο για μένα. Όταν μας είπε "Ρίξε το στους γοφούς να το νιώθετε και κρατείστε το εκεί!" βρήκα την χαρά μου καθώς συνειδητοποίησα ότι μου είναι πολύ εύκολο να κουνάω τους γοφούς μου καθώς χορεύω, πέφτω χαμηλά και ανεβαίνω, πετώντας τους επιδεικτικά έξω σε άχαρες Βησιγότθες που δεν μπορούνε και σε λοξοκοιτάνε ανταγωνιστικά.